Lång kö för vaccin

Lidingö29 november 2021 kl 14.286

Intresset för att få vaccin hos vaccinbussen på måndagen var stort. Kön ringlade sig runt stadshuset över 100 meter. Ett missförstånd uppstod efter en timme då ryktet spred sig att vaccinet var slut. Så var det inte, sjuksköterskorna behövde bara förbereda fler doser. Regionen har meddelat att det finns gott om vaccindoser så alla som ville fick en dos fram till klockan 17.00.

Planen är att bussen ska komma tillbaka. Det är dock inte bestämt när.

Text: Andreas Lindberg
Foto: Jan Sjöberg

Kommentarer

 1. Hej,
  Detta var inte något missförstånd. Vi kom kl.10.00 i morse och ställde oss i kön. Kl.11.00 meddelade en anställd med badge, att vaccinet var slut. Det kom t.o.m. en vakt och spärrade av. Den anställde sa att de endast hade totalt 100 doser vaccin. Frågade då vart ska vi som var kvar i kön kunde vända oss för att få vaccin. Han hänvisade då till ”De mobila bussarna” på nätet.
  SKANDAL, dåligt skött!
  Mvh Ulla Bredin Törnquist

  1. Ni måste ”tacka” Lidingömoderaterna. De kan höja sina löner för våra skatter, men de kan inte köpa oss vacciner.

 2. Det var inget rykte som spreds, det var klara besked från dem som skötte kön. Vid 11.00 informerade en person oss som stod i kön att det bara fanns 50 doser kvar. En väktare räknade de 50 som stod närmast bussen och övriga fick beskedet ”så att de inte behövde stå kvar och frysa”. Ute var det cirka 4 grader minus. Själv hade jag stått en timme i kön. Så det vara bara att gå hem, utan vaccinering.
  Jag skrev också en text som jag skickade tillsammans med bilden, en text i vilken jag frågade om Region Stockholm trodde att intresset var så lågt på Lidingö att det räckte med cirka 100 doser under en hel dag.

 3. Vi har kollat med Region Stockholm som säger att det fanns gott om vaccin som räckte hela dagen. Märkligt att en väktare gav det felaktiga beskedet. Många blev ju lurade på så sätt.

  1. Nej Andreas, det var ingen väktare som gav felaktiga besked, det var en av dem som arbetade med vaccineringen, se Ulla Bredin Törnquist kommentar. Och inte blev vi lurade heller. Vi blev utsatta för Region Stockholms vaccinationsspektakel som istället för att skicka vaccin till vårdcentralerna för vaccineringen inomhus, låter mängder med människor stå i kylan i timmar för att få sina doser. Vi fick ”bara” stå ute en timme i minus fyra, det finns beskrivningar om tre till fyra timmars väntetid ute.

 4. Kösamordnaren sa att de bara skulle kunna vaccinera 100 personer totalt och att 30-40 ovaccinerade personer fortfarande satt inne i stadshuset med nummerlappar, när jag kom vid 2-tiden.
  Jag vände, och är nu på väg till min bokade tid i Nacka.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *