Utvisningar avgjorde i förlust mot Ekerö/Skå

Sport1 december 2019 kl 06.20

Släpper ett lag in tre mål i numerärt underläge och inte gör något på fem försök brukar det sluta som det gjorde för Lidingö Vikings mot Ekerö/Skå förlust med 3-4 (1-1)1-0)(1-2)(0-1) skott: 30-38.

På det hela taget var det en jämn match där Lidingö hade ett övertag i den första delen av matchen, men där Skå kom igen och skapade många farligheter bland annat på sitt sätt att vända spelet.

Trots en klar dominans inledningsvis var det hemmalaget som tog ledningen i power play efter 8:51. Men Lidingö kvitterade efter ett rappt skott av Linus Jansch mellan benen på målvakten (13:42).

Bara 17 sek in i andra gjorde Marcus von Sydow 2-1 på ett skott som överraskade målvakten (ass Kalle Kinch och Fredrik Klasenius). När det blev 3-1 (44:27) av Oscar von Sydow på en retur (ass Victor Hansson, Marcus von Sydow) kändes matchen nästan avgjord.

Om det nu inte var för utvisningar! Och lite onödiga sådana också!

Ekerö/Skås båda mål kom i den spelformen. 2-3 (53:22) var dock efter en misstänkt offside i målgården och 3-3 efter 56:41.

Ska påpekas att de spelade ett bra power play, men med tanke på hur bra Lidingö varit att döda utvisningar (bäst i grundserien) var det tråkigt att se att den rätta aggressiviteten inte fanns i denna match.

Lidingö inledde förlängningsspelet bra, delvis beroende på power play, men skapade bara några halvchanser innan hemmalaget avgjorde efter 62:39 på ett lurigt isskott.

Totalt sätt var det ingen dålig match som Lidingö gjorde., men ibland blir inte resultaten som man hoppas. Gäller att ta nya tag mot SHK på tisdag i Childhoodhallen 19:30.

Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *