Utomhusbio i kväll och i morgon

Foto: Hans Alm
Kultur27 augusti 2022 kl 02.31

Denna helg förvandlas parken nedanför Larsbergsvägen 10 på Lidingö till en utomhusbio. För femte gången arrangerar Lidingö stad och fastighetsbolaget John Mattson den populära utomhusbion som tidigare år haft tusentals besökare i alla åldrar.

Efter förra årets succé, då utomhusbion lockade närmare 3 000 besökare, satsar Lidingö stad och John Mattson i år ännu mer på evenemanget för att ge besökarna en unik upplevelse. 

Årets program innehåller filmer för hela familjen. Dessutom tillkommer en kvällsfilm från 15 år, riktade till äldre ungdomar och vuxna. Biohelgen bjuder, utöver filmvisningar, även på ett utökat utbud av mat med fler mataktörer än tidigare.

– Det är otroligt roligt att återigen kunna erbjuda en bioupplevelse under bar himmel för Lidingöborna och alla andra som väljer att åka hit. Arrangemanget är en del i John Mattsons koncept Mellan husen, där vi skapar mötesplatser och sociala sammanhang i våra bostadsområden för att öka gemenskapen och stärka relationen mellan hyresgäster. Utomhusbion är möjlig att genomföra tack vare ett bra samarbete med Lidingö stad, säger Mari Edberg, kommunikationschef John Mattson.

Miljöarbetet är centralt för bions arrangörer. På området finns en miljöstation, all el som används är miljömärkt, leverantörerna har krav på sig att välja lokala produkter och råvaror samt effektivisera sina transporter.

– Vi jobbar ständigt med att utveckla vårt miljöarbete och i år kan vi för första gången erbjuda en cykelgarderob. Där kan cyklande besökare gratis och säkert förvara sin cykel under hela biobesöket. För att uppmuntra fler till att ta cykeln, erbjuder vi gratis popcorn i kiosken mot uppvisande av en garderobsbiljett, säger Dejan Grabus, projektledare Lidingö stad. 

UTOMHUSBION
Datum: 27-28 augusti
Plats: Parken vid Larsbergsvägen 10, Lidingö
Fri entré

Program
27 aug
17:00 Insidan ut (2015) Sve tal
19:00 Fantastic Mr. Fox (2009) Eng tal, Sve text
21:00 Joker (2019) 15 år Eng tal, Sve text

28 aug
11:00 Encanto (2021) Sve tal
13:00 Mulan (1998) Sve tal
15:00 Call me by your name (2017) Eng tal, Sve text18:00 West side story (2021) Eng tal, Sve text

Mer information finns på www.biolarsberg.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *