Uppdateringar från kommunpolisen

Foto: Polisen
Lidingö4 augusti 2023 kl 03.54

Lidingö stads kommunpolis Thommy Brännström ger en uppdatering kring kriminaliteten på ön jämfört med föregående år. Statistiken gäller mellan perioderna juni till augusti 2022 och 2023. Så här skriver han i ett mail till redaktionen:

  • Bedrägerier mot äldre, i det här fallet över 65 år, har ökat 2023 mot 2022. Jag skickar med ett ”vykort” med tips och trix som vi gärna vill förmedla för att förebygga att människor drabbas av bedrägerier (översta bilden)
  • Narkotikabrott på ön ligger på ungefär samma nivå. Är ett brott som vi starkt prioriterar och vi gör flertalet kontroller på ön.
  • Inbrott i bostad har sjunkit och är lägre 2023 än förra året. En mycket bra brottsförebyggande metod är ”Grannsamverkan” som vi har startat ytterligare områden på Lidingö under det senaste året.
  • Stölder ut, från eller av fordon har minskat rejält sedan förra året. Den största minskningen är stölder av cyklar, stölder av delar från bilar som rattar och elektronik samt även mindre antal stölder av växelhus och delar från båtar. I vår statistik samlas även parkeringsskador i den här brottskategorin. Här vill jag verkligen slå ett slag för att de som parkerar sina bilar är försiktiga när de öppnar sina dörrar så inte skador uppkommer på fordonet bredvid. Det är mycket sådana skador på Lidingö

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *