Upp och ned på Lidingös bomarknad

Lidingö15 januari 2020 kl 07.02

Priserna på bostäder på Lidingö går både upp och ned. Medelpriset på försäljningar av bostadsrätter har under de senaste tre månaderna gått ned 2 procent medan villorna har gått upp 2 procent.

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som nyhetstjänsten Newsworthy har analyserat.

Medelpriset för bostadsrätter har under de senaste tre månaderna gått ned med 2 procent på Lidingö, i hela Stockholms län ökar dock priserna på bostadsrätter. I länet noterades en prisuppgång på 1 procent.

Sammanlagt såldes 165 bostadsrätter i Lidingö mellan oktober och december till ett genomsnittligt pris på 3,8 miljoner kronor, vilket är näst högst i länet. Stockholm leder ligan med ett snittpris på 4,4 milj kr. I hela Stockholms län såldes 10 000 bostadsrätter för i snitt 3,6 milj kr.

Mellan oktober och december gjordes sammanlagt 55 affärer med villor på Lidingö. Det kan jämföras med 46 vid motsvarande tid i fjol. De sålda villorna på Lidingö hade ett genomsnittligt pris på 10,6 milj kr, vilket var lika mycket i Solna. Det högsta snittpriset hade Danderyd med 11,1 milj kr.

Statistiken visar en prisuppgång för villor på Lidingö med 2 procent. I hela Stockholms län däremot ligger villapriserna stilla. I hela Stockholms län såldes 2 057 villor för i snitt 5,6 miljoner kronor.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *