Unga entreprenörer som brinner för molnutveckling

Näringsliv13 april 2023 kl 03.46

Erik Rehn och Emilio Gustavsson är två Lidingökillar som båda pågår en masterexamen inom IT. De träffades i grundskolan och startade konsultföretaget Altostruct för tre år sedan.

– Alto betyder högt och Struct är en programmeringsterm, därav namnet säger Emilio.

De kompletterar varandra: Erik är mer inriktad på programmering och Emilio på datavetenskap och ekonomi. Idag har företaget tolv anställda varav sju är delägare – det är viktigt med delaktighet och blir mycket roligare med “Skin in the Game”, säger Erik.

Företaget växer fort och nya medarbetare i form av utvecklare och administrativa positioner eftersöks och rekryteras kontinuerligt.

– Vi är ett starkt gäng som gillar att arbeta nära tillsammans, både på plats och på distans. Alla har mer eller mindre flexibla arbetstider. Vår kultur är fortfarande mycket av en ”start-up mentality”. Det är viktigt för oss att alla har kul på jobbet och att de brinner för sina projekt. Därför lägger vi stor vikt vid att para ihop rätt person med rätt projekt.

Företaget har specialiserat sig inom AWS (Amazon Web Services) och är certifierade molnutvecklare. De bygger olika skräddarsydda mjukvarulösningar till företag, allting från cloud migrations till AI (artificiell intelligens) applikationer.

– Resultatet av det vi gör syns på exempelvis hemsidor och i applikationer. Vi har i dagsläget utvecklat ett tjugotal applikationer för en rad olika företag, i bland annat healthtech- och foodtech branschen, berättar de.

– Vi tycker att programmering har fått en liten felaktig bild. Modern programmering är en blandning av logik och kreativitet, inte bara ettor och nollor som många tror. När man startar ett programmeringsprojekt måste man planera och utvärdera vilka funktioner som behövs. Detta för att slutprodukten ska kunna bli så enkel som möjligt för kunden att använda. När planeringsstadiet är färdigt så startar själva programmeringen.

– Alla hos oss älskar programmering och vi vill gärna dela med oss av våra erfarenheter. Vi har förhoppningar att i framtiden kunna få till ett samarbete med Teknikprogrammet på Hersby för att hjälpa till att visa unga hur kul det kan vara att programmera. I framtiden vill vi arrangera aktiviteter som t.ex. öppet hus där eleverna får komma till oss och testa programmering, säger Emilio Gustavsson COO.

– För ett halvår sedan flyttade vi till stora fina ljusa lokaler i Kopparhuset i Torsvik. Kontoret är väldigt stort vilket passar bra för oss eftersom det ger oss möjligheten att nå vårt expansionsmål. Vi hoppas snart vara uppe i 20 personer, avslutar Emilio och Erik.

Läs mer på www.altostruct.com

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *