Tyvärr spelas ishockey i tre perioder!

Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport15 januari 2023 kl 03.48

2-2 mot Sollentuna är inget dåligt resultat, men tyvärr är det även spel i de första tjugo minuterna. Det hade inte Lidingö förstått och därmed är det 2-5 (0-3)(1-1)(1-1) skott: 21-33 (jag hade 21-28) som räknas!

Sollentuna hade helt klart bestämt sig för att det inte skulle bli en tredje förlust mot Lidingö, och kom till spel heltända och med full fart under skridskorna. Efter bara 42 sekunder var det 0-1 och sedan blev det 0-2 (9:39) när det bara var 1 sekund kvar i power play för Sollentuna. Under detta power play hade Ross Jaldung ett skott i stolpen i ett friläge! Även 0-3 (17:41)kom i numerärt överläge för hemmalaget. 3-14 i skott säger det mesta om spelet.

Vet inte om Sollentuna kört för hårt i första perioden eller om det ”bara” var Lidingö som vaknade, men den andra perioden var Lidingö bra med i spelet och Ross Jaldungs rusch genom anfallszonen och mål (1-3) gav lite hopp efter 24:11 (ass Fredrik Klasenius och Gustav Dahlstedt). Det är inte ofta som vår eminente målvakt gör misstag, men tyvärr trillade en puck in till 1-4 (26:39) just som laget var på väg ordentligt in i matchen.

– Jag borde nog tagit tre eller två av målen, sa den klarsynte Gustaf Grut efter matchen.  Gustaf gjorde ändå flera fina räddningar. Bl a avvärjde han två straffslag!

Som ni vet har jag klagat på Lidingös power play vid flera tillfällen och inte var det bättre ikväll.  Lidingö bjöd istället Sollentuna till två frilägen i numerärt undertal. Ett av dem ledde till 1-5 (47:42)!

Även om reduceringen till 2-5 (48:57) av Max Brodén tillkom i power play så måste den detaljen i spelet bli bättre. Max slog in en retur på skott. (Joakim Lundh och Erik Friberg ass).

Trist inledning på matchen, men ändå glädjande att laget kom tillbaka och visade att man kan spela jämnt med ett av seriens topplag i två av tre perioder. Att Sollentuna var det bättre laget som helhet är klart. De har en bättre struktur på sitt spel.

Så många överbetyg kan jag inte dela ut, men gillar Ross Jaldungs fart.

Två spelare gjorde debut i A-laget och kommer att tillföra gruppen styrka. Backen Marko Sandelgård och centern Ludvig Steenberg. Den senare dessutom en bra tekare!

Ta med er Dalai Lamas ord: När du förlorar, så glöm inte att lära dig något av det!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *