Två X Gustav/f räddade tre poäng till Vikings!

Sport19 oktober 2019 kl 16.46

Det är tur att vi har en hel del Gustav(f) i laget för utan dem hade det inte blivit seger mot Hallsta på bortais. Nu skrevs siffrorna till 2-1 (1-1)(0-0)(1-0) skott: 29-33.

Matchen var ingen höjdare, närmast dålig. Inget passningsspel att tala om och slarviga markeringar i många fall. Spelfördelningen var ganska jämn, men med ett litet övertag i puckinnehav från Lidingös sida, men Hallsta hade väl så många bra målchanser.

Hade det inte varit för 2 x Gustaf/v hade inte Lidingö vunnit!

Gustaf Ericson utsågs till Vikingarnas bäste spelare, och det står helt klart att hade han inte spelat på topp i målet hade inte segern bärgats. Det hade den inte heller gjorts om inte Gustav Dahlstedt varit så bra.

Hans 1-0 (9:23) började med en fin djupledspassning från Jacob von Sydow (bra match) fram till Gurra som elegant vickade pucken förbi en back och fri med målvakten drog denne och la pucken i öppet mål!

Hallsta kvitterade efter en markeringsmiss efter 14:03.

Andra perioden var mållös och tråkig. Lite mer uppiggande var den tredje, mest beroende på spänningen. Hallsta fick en straff som de missade efter 46:37. Avgörandet kom efter 55:18 när Gustav Dahlstedt (6) gjorde en ny fin soloinsats. Tog pucken i anfallszon. Gjorde en vid sväng – höll ifrån ett par motståndare - och med backhand la en isare (?) i mål!!!!!

Utöver redan nämnda så vill jag ge en ros till Henrik Grönlund, Linus Jansch och Erik Friberg. Den sistnämnde måste bara titta upp lite oftare. Joel Thorén är en tuffing – och var bra. När hans tumme hoppade ur led i andra perioden drog han den rätt och spelade efter pausvilan igen! Hallstas matrialare höll på att svimma när såg hur tummen stod ut!

Sjukdom och skador härjar fortfarande i laget, och det är bara att hoppas att det snart ordnar upp sig så ska det säkert bli bättre spel överlag. Bra ändå att Lidingö är med och slåss om Alltreanplatsen på ett bra sätt.

På tisdag är det dags igen med en viktig match mot Ormsta, som är den enda motståndare vi ännu inte spelat mot denna säsong. Ormsta är just nu tvåa i tabellen – två poäng före Lidingö.

Kl 19.00 är  ni  Childhoodhallen och stödjer vårt A-lag!!!

”Det finns två sätt att få lugn: det ena är att aldrig göra något man ångrar; det andra att aldrig ångra det man gör!”

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *