Två segrar för LSK

Lidingö6 februari 2019 kl 08.57

Ebba Suurwee gör 6–7 mot Åkersberga.
Ebba Suurwee gör 6–7 mot Åkersberga.

 IDROTT  6 februari 2019 kl 08.57
LSK Damer tog emot Åkersberga HK i ett mycket dramatiskt spel som avgjordes i sista minuten på straff.
 
Åkersberga ligger på fjärde plats i serien, LSK trea, och de startade starkt med tre snabba mål under de första fyra minuterna. Åkersberga är ett mycket starkt lag som har tre spelare från Lidingö, från när LSK låg i Damallsvenskan. Ella Abelson gjorde det första LSK-målet i femte minuten och LSK återhämtade sig bra. Vid halvlek ledde LSK med 12-10.
 
Andra halvlek började som den första med flera snabba Åkersberga-mål, vilket tog dem till en 13-16 ledning. Men LSK återhämtade sig igen till ställningen 22-22, med bara en minut kvar av matchen. Under de senaste fem sekunderna får Karolina Söderberg en straff och Ebba Suurwee stegade lugnt fram och satte den avgörande poängen. Det blev ett makalöst jubel i Gångsätrahallen. Nästa match kommer LSK Damer att resa till Uppsala den 9 februari för att möta Uppsala HK, som ligger tvåa i serien.
 

Karolina Söderberg jämnar ut till 22 lika i näst sista minuten.
Karolina Söderberg jämnar ut till 22 lika i näst sista minuten.

Ebba Suurwee sätter den avgörnde bollen på straff i sista minuten.
Ebba Suurwee sätter den avgörande bollen på straff i sista minuten.


LSK Herrar är också trea i serien och de spelade borta mot IF Swithiod HK, som ligger nia. Slutresultatet blev en vinst för LSK 21-28 (halvtid 9-15). Oskar Nilsson blev igen spelets högsta poängplockare med nio mål, förra veckan toppade han med tio mål. Nästa helg åker LSK Herrar till Härnösand för att spela mot Brännans HF.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *