Två Lidingömoderater på lista över framtidens makthavare

Stad & Politik23 december 2019 kl 05.24

Riksdagsledamot Ida Drougge (M), 29 år, samt kommunfullmäktige-ledamot Erik Centerlind (M), 22 år, är båda med på Makthavare.se lista över framtidens makthavare. Ida Drougge hamnar på plats 45, medan Erik Centerlind hamnar på plats 64.

Den ideella nyhetssidan Makthavare.se benämner sig själv som ”politikens egen lokaltidning, dit man vänder sig för att veta mer och förstå hur det blev som det blev och vilka som gjorde det möjligt.” och har blivit känd för att göra politiska rankinglistor av bland annat de bästa Almedalsminglen och de viktigaste makthavarna i olika kategorier. Nu har de rankat framtidens makthavare och två Lidingömoderater är med på listan, Ida Drougge och Erik Centerlind.

Motiveringen av Ida Drougge lyder: ”Hon har hunnit med mycket, allt från att spela in filmer tillsammans med Slöseriombudsmannen till att driva YouTube-kanalen Käbbel och vara ordförande för tekniska nämnden på Lidingö. Idag är Ida riksdagsledamot för Moderaterna och ledamot i konstitutionsutskottet.”

– Jag är glad över att mitt arbete mot slöseri med skattemedel har uppmärksammats och nu jobbar jag med att säkerställa att regeringen följer det beslut som fattades i Riksdagen för snart två år sedan om att införa tjänstemannaansvar för att säkerställa att skattebetalarnas pengar används på ett ansvarsfullt sätt, säger Ida Drougge, riksdagsledamot från Lidingö.

Motiveringen av Erik Centerlind lyder: ”Namnet till trots är Erik moderat politiker på Lidingö och en stor inspirationskälla med sin kärlek till ön… och MUF Lidingö, som han har byggt upp. En inspiration i hur man synliggör lokalpolitik för de stora massorna via sociala medier.”

– Det är väldigt roligt att uppmärksammas som ambassadör för Lidingö och jag hoppas att mitt arbete i sociala medier kan motivera andra kommunpolitiker runt om i Sverige att ta kampen för lägre skatter och fokus på kärnverksamheten på samma sätt som Moderaterna gör på Lidingö, säger Erik Centerlind, kommunfullmäktigeledamot på Lidingö.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *