Tuff höst väntar hemtjänstens personal

Francisco Elejalde jobbar själv inom hemtjänsten. Foto: Susann Thorngren
Stad & Politik19 augusti 2020 kl 06.333
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

  1. En tillbakagång till det sämre, förr gjorde vi allt i hemvården, handlade, lagade mat, städa, diska, duscha och pratade. Det var på den tiden folk med behov av hjälp fick det de behövde, inte som nu detta skamliga klockande och rännande ut och in. Det är ju bedrövligt för både personal och de som behöver hjälp.
    Att ha städpersonal var ju en ypperlig idé, mer riktig tid till den behövande. Hur vore det om ni politiker kände efter riktigt ordentligt, finns det inte en gnutta sunt förnuft längst där inne? Eller är ni så totalt blockerade av ekonomiskt skrivbordstänkande att ni har fjärmat er från vad hemtjänst ska vara? Det borde vara er skyldighet att jaga runt i hemtjänsten en månad, som de får göra, som ni anställer för jobbet. Efter den månaden kunde ni tillåtas sätta er tillsammans med de anställda och de med behoven av hjälp. Sätta upp nya tidsregler, anpassade efter de riktiga behoven, inte de ni ekonomiskt tycker passar.
    De på kontoret ska aldrig bestämma sånt här utan att själva ha varit i jobbet, gemensamt med de anställda tar man beslut som passar alla. Var inte det den svenska modellen? Har den tagit slut?

  2. ”Brukare”… varför i hela friden denna abstrakta benämning av våra gamlingar och vårdbehövande? Om man nu prompt ska hitta en benämning, så låter ”Kunder” betydligt trevligare. När det gäller begagnade bilar, är det däremot OK att tala om antal tidigare ”brukare”. Bättre kan ni!

  3. Det verkar som om ledande politiker på Lidingö sätter en ära i att vara bäst på att vara sämst. Med tanke på all den den kritik som i pandemin fotspår förts fram gällande hur åldringsvården i vårt land sköts så väljer dessa beslutsfattare att visa sin handlingskraft genom att införa ytterligare försämringar i ett vårdsystem som redan belastas med grundfelet att vi låter vinstdrivande företag ta hand om om de svagaste och mest utsatta i vårt samhälle i livets slutskede. Om det nu är så att detta görs för att finansiera skattesänkningar så blir besluten rent ut sagt osmakliga. Det finns ingen i vår kommun som står och faller med de planerade skattesänkningarna……men för våra gamla kan beslut som dessa vara livsavgörande.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *