Trappan till Centrum invigd

Lidingö15 februari 2023 kl 04.12

Den nya trappan från parkeringen i Lidingö Centrum har nu blivit en inbjudande entré till de båda restaurangerna Bibliothek och Brödernas och samtidigt gjort Raoul Wallenbergparken mer tillgänglig. Ombyggnaden av entrétrappan har skett i samarbete mellan Lidingö Centrum och Lidingö Stad.

Nästa steg är att rusta upp parken, vilket bland annat innefattar nya gångar, tydliggörande av entréer samt tillgängliggörande av parken i direkt anslutning till restaurangterasserna.

– Tillsammans gör vi Lidingö bättre. Lidingö Centrum finansierar trappan och Lidingö Stad har just fattat ett investeringsbeslut som ska göra parken mer attraktiv. Det goda samarbetet mellan Lidingö Stad och Lidingö Näringsliv är viktigt för gemensamma projekt. Allt för att göra Lidingö trevligare och till en ännu bättre företagskommun, säger kommunalråden Daniel Källenfors och Anders Paulsen i en kommentar till samarbetsprojektet.

Vid renoveringen av trappan har högkvalitativa material valts, som sten till själva trappan i bohusgranit och terrasserade bänkar och spaljé i organo wood. 

– Målsättningen har varit att skapa en inbjudande entré till Lidingö centrum och Raoul Wallenbergparken och samtidigt tydliggöra restaurangterrasserna. Vi ser framför oss hur besökarna tar en kaffe eller take away-lunch vid trappan eller bara vill sitta och prata en stund i bästa solläge”, säger Idha Sundén-Cullberg, ansvarig för Lidingö Centrum hos ägaren Grosvenor.

Idha Sundén-Cullberg, Daniel Källenfors, Katarina Palmstierna, ordförande Lidingö Näringsliv och Anders Paulsen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *