Träna i den friska luften

Stockby utegym. Foto: Naturkartan
Sommartips23 juli 2022 kl 02.42

Under sommaren kan det vara skönt att komma ut från sitt vanliga gym och testa på utomhusmotion när vädret tillåter. Eller så har man kläder efter väder. Redaktionen ger sina tips över platser på ön där du kan träna mitt i eller i anslutning till vår fina natur.

Det finns hur många områden och aktiviteter som helst att testa på. Vi kommer inte nämna alla, då listan blir alldeles för lång. Vill du ta del av hela listan kan du göra det på Lidingö Stads hemsida.

Den mest uppenbara motionsträningen på ön är via alla olika löpspår som finns. Det finns nämligen 15 mil av spår och leder för allt från löpning till mountainbike. Mountainbiking är framför allt en aktivitet som brukar genomföras vid Ekholmsnäsbacken, men det finns även separata spår runt ön. I Ekholmsnäsbacken brukar många backträna också.

Karta över olika aktivitetplatser och lidingöloppsspåret.

Det finns sex utegym på ön. Dessa skiftar i storlek och utbud. Gymmen är utplacerade vid Stockbyslingan, Gångsätra, längs Kottlasjöns norra strand, Rudbodaparken, Larsberg och vid Äventyrsparken. Redskapen passar både vardagsmotionärer och idrottare. Den största av dessa är den vid Stockby.

Karta över andra motionsspår.

Vill man i stället träna ute på sjön så finns kanotuthyrning vid Hustegaholm. En, för många annorlunda, men väldigt rolig motionsaktivitet. Är det så att man ändå känner sig mest bekväm på gymmet så brukar Friskis & Svettis erbjuda utomhusträning på somrarna.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *