Trafiklösningar på Islinge hamnväg ska utredas

Stad & Politik26 september 2023 kl 03.077
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Nej! Öppna inte fler vägar för motorfordon. Gör tvärtom, skapa fler bilfria stråk. Fler bilvägar genererar mer biltrafik och tvärtom. Varför har inte Lidingö fler bilfria och människovänliga stråk? Vill LP ha en skön grön ö eller en bil-ö? Bygg en spårvagnslinje även på norra ön, som förr. Med bra alternativ kan biltrafiken minska, luften bli renare och staden bli lugnare och trivsammare.

  1. Det går givetvis alldeles utmärkt – om bara den politiskt konstruktiva(!) viljan finns – att parallellt ”återställa” Islinge Hamnväg och nyanlägga såväl en bra och välfungerande cykelbana som en dito gångbana!

 2. Äntligen har vi fått en bra och säker förbindelse för gående och cyklister till Lidingöbron. Cyklandet och promenerandet ökar och Lidingös cykel- och gångvägar börjar vara för smala och trafikfarliga, och särskilt har anslutningen till bron varit smal och farlig tills nu.
  Bilisterna kan enkelt köra runt.
  Anders Paulsen, låt inte ett mindre antal äldre Islingebor styra ditt agerande här på samma sätt som du låter ett fåtal husägare styra ditt agerande angående hundgården i Furutorp.

 3. Islinge Hamnvägen bör förbli helt bilfri. Breda stråk att promenera och cykla på är det vi ska satsa på. Det finns gott om bilväg på Lidingö denna hälsans ö.

  Inför bättre renhållning vintertid av cykel och gångväg så att alla kan ta sig fram på ett hälsosamt sätt.

  Det saknas inte alternativa vägar.

 4. Många har protesterat mot att avskaffa möjligheten att köra bil på Islinge Hamnväg. Jag är en av dom. Framför allt för att jag inte längre kan vare sig gå långt eller cykla. Att slippa åka runt halva Lidingö för att ta sig från Elfvik till Torsvik skulle minska utsläppen och således vara mer miljövänligt.

 5. Bygg i stället personalbostäder längs sträckningen till folk som arbetar inom äldrevården på Lidingö eller i andra samhällsnyttiga verksamheter. Fastigheter som ägs av staden och tickar i värde över tid i ett av de mest attraktiva lägena i hela Skandinavien. Allt annat vore gravt slöseri med allas våra pengar.

 6. Underbart att vägen är stängd! Bor i Sticklinge och kan nu gå, springa och cykla till Ropsten, året om, utan att störas av trafiken. Vågar verkligen stadens politiker öppna upp. Det kan bli dyrt för kommunen. Skulle inte våga ha mitt namn på det beslutet

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *