Trädfällningen i Islinge: Polisutredningen nedlagd

Lidingö11 december 2020 kl 04.267
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. ”Det viktiga är att vi återskapar platsen, säger Carl-Johan Schiller”
  Det VIKTIGA är väl ändå att INTE skattebetalare står för notan och att samhället kraftfullt agerar mot detta. Varför står överhuvud taget skelletet kvar? Tomten borde tvångsomhändertas och säljas under ordnade former och pengarna gå till de politikerna företräder, alltså skattebetalarna.

 2. Håller faktiskt med Aron.
  Jag tycker nog att även när Söderås säljs ute på Elfvik, så borde en del av köpesumman dras från säljaren för att återskapa alla de nära 30 av kommunens fruktträd och en handfull väldigt fina träd från 1800-t något öster om tomten, som alla illegalt avverkades av Villa Söderås ägare.
  Och som kanske inte alla vet, är samma familj insyltad i bägge villorna, alltså även Islinge.
  Är inte detta ytterligare något att titta på.
  Tycker nog både politiker och poliser kunde varit lite mer på, vad gäller vissa öbor som uppenbarligen är alltför påflugna och saboterar långt utanför sitt revir.

 3. Nu råkar Carl-Johan Schiller vara en ovanligt klok och handlingskraftig politiker. Polisens insats i detta verkar däremot ha väldigt mycket mer att önska. Man har namnet på byggbolaget. Och namnet på grävmaskinisten. Men lyckas ändå inte komma i kontakt med honom. Känns inte direkt som att de engagerat sig särskilt hårt i detta ärende (…heller).

  1. Johan och andra ! Ni är naiva liksom Carl-Johan som förväntar er något av polisen. Jag förklarade genast att Carl-johan och kommunen måste driva på med alla medel och engagera egna detektiver. Jag vet att då går det att aktivera polisen. Jag har lagt mig i många brottsfall här på Lidingö bl.a. takskojarna där det var fem målsägande. Jag satt bredvid en på rättegången och huvudmannen fick fängelse 1 år. Att kommunalråden är handlingskraftiga är patetiskt. Dom är inga ledare och använder inte sin position och då går det snett. Dom hade fräckheten att begära högre lön för att ta bättre beslut. Nu ser vi hur de bara undviker att agera.

 4. https://www.lidingonyheter.se/riv-huset-ravinen-22/
  Gunvor ! Den här familjen har ingenting med Söderås att göra. Jag har trängt djupt i detta och det fordras djupt engagemang för att förstå hela hanteringen.Det är samma recept nämligen att stenrika kan göra precis vad de vill och kommunen har inte kraft att agera.

  Jag undersöker nu andra fall ute i landet som lyckats med att driva skadeståndsmål oavsett att polisen lagt ner utredningarna. Det går aldrig att fälla gärningsmännen men det går att komma åt de som uppenbart anstiftat och haft nytta av trädfällningen.

 5. Hej,

  Om allt det jag sa till Mitt i Lidingö hade publicerats här hade en mer korrekt bild givits. Jag sa också att jag tycker det är ett minimikrav från polisens sida att man hör alla de som bor i närheten vilket inte har gjorts. Det är mycket illa!

  Givetvis borde inte skattebetalarna behöva stå för notan av det här sabotaget men kommunen kan inte hur gärna vi än vill göra polisens arbete.

  Eftersom att så få av skadegörelsebrotten klaras ut landar notan på skattebetalarna. Till exempel för klottersanering som är ett betydligt vanligare exempel än detta.

  Vi från kd driver nationellt att kommunen ska kunna finansiera egna poliser och på så sätt få del av resurserna. Det behövs för att motverka inbrott, våldsbrott och skadegörelse.

  Carl-Johan Schiller (KD)

  1. Carl-Johan ! Du har fullständigt fel då påstår att ni inte kan göra polisens arbete. Det är precis vad ni skulle ha gjort. Det finns inget förbud utan blir allt vanligare . Då ni inte visade något intresse lades ärendet underst i högen. Så fungerar det i dagens krisande polisverksamhet. Det har jag förklarat för dej och du vet mycket väl att jag lagt mig i polisverksamheten i många ärenden och fått resultat.

   Det mest uppseendeväckande är kvinnoöverfallen 2013-2014 där jag efter 6:e överfallet fick ett fullständigt vattentätt tips med detaljer som gjorde att jag kunde göra en nästan färdig utredning där bara förhör med den utpekade fattades. Polisen fick hela utredningen men ljög om att man vänt på alla stenar och c:a 600 tips. Det hade varit en katastrof för polisens trovärdighet att erkänna att man varit fullkomligt inkompetenta. Då var det bättre att sabotera utredningen. Detta kommer jag aldrig att glömma.

   Polisen hade varit hos uppgiftslämnaren redan efter det första överfallet och fått namn och förklaring. Det skrevs ner som en minnesanteckning och kopplades inte till de senare överfallen. Först då jag tog fram tid och plats hittade man minnesanteckningen. Gärningsmannens motiv var fullständigt klart och finalen var att han tog sitt eget liv.

   Kommunen har en stadsjurist och en säkerhetschef som du beträffande Ravinen 22 skulle ha tagit hjälp av men de har inte blivit involverade. Juristen påstod i dag att han inte alls engagerats i ärendet och inte hade någon kunskap. Jag har förmedlat allt som behövs för att driva ärendet vidare.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *