Tips inför helgen från polisen

Lidingö13 maj 2021 kl 05.042
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. https://www.lidingonyheter.se/polisens-information-och-trygghetsundersokning/

  Varken kommun eller polis har kommenterat min kritik av polisens information. Den är vinklad för att lägga allt ansvar på Lidingöborna istället för att sätta in kraften på att förhindra och klara upp brott. Detta utskick fortsätter att visa hur polisen döljer brottslighet som är pinsam också för politiker och kommunledning. Jag hade tänkt att vänta med min information men polisens utskick har förändrat läget drastiskt.

  Kommunen har stora bekymmer med stölder på äldreboenden. Kritiken har också varit hård mot omorganisationen av hemtjänsten. Nu finns det starka indikationer att de tre brotten inte är några vanliga inbrott. Det är upprörande att kommunpolisen trots det ger intrycket att det handlar om vanliga inbrott och han lämnar generella instruktioner. Omorganisationen av hemtjänsten har ytterligare ökat antalet besök och antalet besökare från hemtjänsten. Det har bäddat för dagens situation som är uppenbar. Det syns ett tydligt samband och förberedelse/planering av brotten liksom tidpunkten då gamla sover som bäst.

  I det läget skulle polisen ha satsat all kraft på att genast utreda och begränsa antalet tänkbara gärningsmän och sätta in förhör och dold, riktad spaning. Istället går man ut allmänt och förklarar att polisens nattpatrull i fortsättningen skall bevaka området och att allmänheten skall vara uppmärksamma på ”personer som rör sig i området sent på kvällen/natten och har avvikande beteende.”
  Detta är klippt från generella råd som inte har något alls att göra med dessa tre brott utan bara gynnar gärningsmännen. Naturligtvis kommer då brotten att ske i andra områden om inte polisen griper och sätter stopp.

  Det var ett osmart misstag att gå ut med informationen på detta sätt. Nyttan med SMS-utskicken är ytterst tveksam och kanske t.o.m. motverkar syftet. I dagarna friges villkorligt 32-åringen som under 10 år är vår värsting beträffande bostadsinbrott. Storklottraren MORK:s klotter i 10 år har upphört men polisen hemlighåller orsaken. Kommunen håller tyst om de utlovade skadeståndskraven också beträffande de saboterade träden nedanför Ravinen 22 . Lyxbilar och båtmotorer försvinner och företag drabbas av stölder för stora belopp men de blir nästan aldrig uppklarade utan blir bara statistik. Ellery Beach House drabbades av tillgrepp av tre ouppackade vattenskotrar som kanske kostar 150.000 styck !

  Som förväntat fick våra lokalpolitiker bakslag både på bevakningskameror och områdespoliser. Nu är läget så illa att kommunen borde köpa in proffsiga utredare för att klara upp brotten som polisen inte satsar på.

 2. Min 92-åriga mamma var en av dem som drabbades av inbrotten som nämns i artikeln. Det var andra gången inom en 11 månaders period som hon drabbats av inbrott. Vid båda tillfällena blev hon väckt av oljud och ertappar vid första tillfället tjuven och vid andra tillfället hinner de iväg. Vid andra tillfället faller hon i trappan och får ett ordentligt blåmärke. För två år sedan blev hon pålurad en takrenovering som kostade henne ett betydande belopp. När jag växte upp i huset hon bor i hade vi aldrig ytterdörren låst och nyckeln sittandes kvar i den olåsta bilen. Det är onekligen andra tider nu. Vi har vidtagit åtgärder utifrån att min mamma inte har någon hjälp att vänta från samhället vad gäller skydd mot brott och bedrägerier.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *