”Nya rutiner skapar trygghet”

Näringsliv4 september 2020 kl 05.18

TEMA OMSTART: Vi fortsätter på temat där Lidingö Näringslivs Katarina Palmstierna, träffar företagare som berättar hur de tagit nya steg och hittat nya sätt att utveckla sin affärsverksamhet i pandemins fotspår.

Tema Omstart: Restaurang Quarti

"Trygga restaurangbesök har blivit vår nya vardag. Vi har haft Coronainspektion från Lidingö stad där de kontrollerar avstånd, trängsel och att man följer de satta reglerna gällande hygien, skyltning, handsprit etc. och det var helt utan anmärkningar", säger Daniel Watzer, som driver Quarti.

”När Coronapandemin bröt ut blev det tomt i restaurangen förutom några trogna stamkunder, men ganska snabbt fick vi igång hämtmat och hemkörning av mat. Nu gällde det för oss att hitta ett sätt att få kunderna att våga komma och äta på restaurangen, så vi satte oss snabbt in i alla gällande regler för ”trygga restaurangbesök”. Nu är det vårt ”nya arbetssätt”.

"Härom dagen hade vi en lunch med Företagarna Lidingö ute på terrassen, där alla hade sitt eget bord, med 1,5 meters avstånd och på två rader, så man kunde tala med varandra. Varje bord var dukat med glas, assiett, bestick, servett, brödkorg, smör, salt, peppar, tandpetare, kaffemugg. Maten serverades på tallrikar som vi i personalen delade ut till var och en, likaså vatten och kaffe. Vi kan ha max 40 gäster ute och 20 inne med detta upplägg."

"Alla i personalen har genomgått utbildning och vet precis hur de ska hantera mat, servering, gäster etc.
Vi har också skyltar överallt, både för personal och gäster som påminner om att hålla avstånd, tvätta händerna och använda handsprit.
Vi har infört extra städning, där hela lokalen och alla kontaktpunkter desinficeras minst en gång varje dag."

"Dessa nya rutiner, som vi håller hårt på, skapar trygghet, så många gäster har vågat komma tillbaka, framförallt under sommaren där man sitter med stora avstånd på uteserveringen. Vi hoppas att den trenden fortsätter i höst när vi flyttar in men fortsätter att hålla avstånd mellan borden.
Trots att vi fortfarande inte kan ha samma beläggning som innan pandemin har vi klarat oss än så länge."

"Vi är fantastiskt tacksamma till alla våra gäster som har stöttat oss i dessa speciella tider, avslutar Daniel.”

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *