Tarschys Ingre och Starbrink besökte Lidingödoktorn

Stad & Politik29 april 2022 kl 04.49

På tisdagen besökte Liberalernas regionrådskandidat Amelie Tarschys Ingre Lidingödoktorn i Högsätra. Vårdcentralen har fått goda patientomdömen och besöket tog avstamp i vilka lärdomar som kan dras när vården på Lidingö och resten av länet ska utvecklas.

Som ordförande i Region Stockholms innovations- och utvecklingsnämnd – tillika Liberalernas förstanamn i regionvalet – genomför Amelie Tarschys Ingre nu en rad verksamhetsbesök på olika vårdinrättningar runt om i länet. Syftet är att lyssna in synpunkter från patienter, personal och verksamhetsansvariga för att säkerställa att alla politiska förslag är fast förankrade i verkligheten.

– Vi har flera omtyckta vårdcentraler på Lidingö och syftet med besöket här i dag är bland annat att förstå vilka prioriteringar vi politiker bör göra för att ytterligare förbättra patienternas möjlighet att få en bra vård, säger Amelie Tarschys Ingre (L).

Med på tisdagens besök var även Anna Starbrink som sedan flera år tillbaka är ordförande i regionens hälso- och sjukvårdsnämnd. Anna Starbrink kandiderar dock inte till regionen, utan till riksdagen, i höstens val. 

Liberalerna i Region Stockholm har huvudansvar för all sjukvård som bedrivs i länet. Inför nästa mandatperiod satsar Liberalerna bland annat på att fler patienter ska få tillgång till en fast namngiven husläkare, ett område där LidingöDoktorn utmärker sig på ett positivt sätt.  Hela 98,7 procent av LidingöDoktorns patienter är listade på en namngiven läkare.

– Vårt mål är att alla invånare, som vill, ska kunna välja en egen, fast husläkare. Sedan ska man kunna få en snabb och god hjälp av hela teamet med alla de professioner och kompetenser som finns på en modern vårdcentral: husläkare, distriktssköterska, psykolog, dietist, arbetsterapeut och så vidare. Och du ska kunna träffa din läkare eller sjuksköterska både fysiskt och digitalt, på det sätt som passar bäst för situationen, berättar Anna Starbrink (L).

Liberalerna vill – utöver att se till att fler kan lista sig på en namngiven läkare – även satsa på länets närakuter (som andra partier vill avveckla), stärka vårdcentralerna, införa ett särskilt vaccinationsprogram för äldre samt göra den digitala vårdmiljön mer patientcentrerad.  Detta, tillsammans med en lång rad andra satsningar, kommer enligt Liberalerna bidra till att ytterligare stärka vården på Lidingö och runt om i länet.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *