Tankar för ett ännu bättre Lidingö

Carl-Johan Gestrup ger ett inlägg i debatten. Fotot: Lidingösidan.
Debatt25 mars 2022 kl 04.541

Politiken är en förtroendebransch heter det och förtroende innebär transparens. Den personfråga i samband med Lidingömoderaternas fullmäktigelista för nästa val som speglats i media, skulle troligen i en annan tid ha utspelat sig bakom stängda dörrar. Man kan ha skilda uppfattningar om förhållningssätten öppenhet och slutenhet, men transparens är ett av vår tids värden. 

Ett antal Moderater har nu valt att lämna partiet och i några fall också ansluta sig till ett annat parti. Den som verkar inom lokalpolitik gör det för att påverka närmiljön. Nu fortsätter några tidigare Moderater sitt engagemang för Lidingö under ett annat politiskt paraply. Många års erfarenhet försvann sammantaget ut genom dörren i och med detta. Vi kan dock glädjas åt att flera andra Lidingöbor vill passera in över samma tröskel, för uppdrag inom Moderaterna.   
Att i media utbyta negativa omdömen om varandra är inte konstruktivt, även om det kunde locka till läsning. Respekt för varandras olika ställningstaganden är väl det minsta man kan begära av människor som i sin politiska vardag ständigt möter skilda uppfattningar om de ärenden som ska behandlas. 

Som Moderatföreningens ordförande Peder Hagen framhållit i Lidingö Nyheter handlar det nu om att blicka framåt. Den Moderata handlingsplanen för nästa mandatperiod är enhälligt antagen av årsstämman. Den planen bygger bland annat på analys och slutsatser av en enkät bland Lidingöborna häromåret. Vår politik behandlas i nämnder och i kommunfullmäktige. Under ett valår lägger vi därtill särskilt mycket energi på att också bredare presentera våra tankar för ett ännu bättre Lidingö. Så förbereder vi oss för höstens val.

Carl-Johan Gestrup
Aktiv inom Moderaterna

Kommentarer

  1. Bra kommentar och försvar av en svårt och pinsamt läge för Moderaterna och det är svårt att argumentera mot behovet att se framåt. Dock röstar vi ju inte bara för idéer utan också människor och i viss mån även ”företagskulturen” i ett politiskt parti. Mer av den transparens som nämns kanske kunde leda till ett ökande lärande och självinsikt som på sikt kan leda till det förtroende som efterfrågas men gått förlorat. Lidingöpartiet går mot sitt starkaste val någonsin är min gissning.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *