Tänk innanför boxen!

Dryckesguiden30 maj 2020 kl 06.45

Välkommen till Dryckesguiden. Här presenteras varje månad ett rött och/eller ett vitt, eller rosévin och ibland tillsammans med ett portvin, en sherry, en öl eller någon annan dryck. Det sker normalt den sista dagen i månaden innan. Vi väljer även viner från beställningssortimentet.
Dryckesguiden presenteras av Göran Borgenvik, vinkonsult på Lidingö. Om du vill komma i kontakt med skribenten för en vinprovning skriver du till goranborgenvik@gmail.com eller ringer 0733-31 53 38.

Dags för tre klassiska boxar inför lite sommarledighet, önskar alla läsare en trevlig juni!

Art.nr 22139 Les Fumées Blanches och kostar 255 kr. Skrev om det här vinet för 2 år sedan men tål att upprepas. Årgången är 2019Vinet har en alkoholhalt på 11,5 procent och sockerhalt på 4,3 g/l. Vinet kommer från Frankrike och druvorna till Les Fumées Blanches kommer från vingårdar i regionerna Languedoc, Gers, Tarn och Charentes. Producenten är den icke okände Francois Lurton som förutom vingårdar i Frankrike också skördar i Argentina, Chile och Spanien. 100 procent Sauvignon Blanc är druvan. Det här vinet är som en sommaräng, doftar svartvinbärsblad och krusbär och smakar krusbär, gröna äpplen och lime. Sommar i glaset, helt klart! Passar utmärkt till skaldjursgryta, https://www.ica.se/recept/fisk-och-skaldjursgryta-124959/  eller bara som apéritif. Sektion 14, hyllplats 5 på ön!

Art.nr 3105 Chill Out, pris 219 kr  En Rosé från USA och druvan Shiraz, druvorna kommer från olika vingårdar runt om Kalifornien och vinet har jäst på rostfria ståltankar. Alkoholhaltt på 12 procent och en sockerhalt på 13 g/l.  Chill Out är samlingsnamnet på en hel serie viner (rött, vitt och rosé), alla noga utvalda från kvalitativa vingårdar runt om i världen. Vinserien består dessutom av viner med olika ursprung och finns i flera olika förpackningar. Vinet har en härlig doft av hallon, jordgubbar och persika, smaken är fruktig med toner av hallon, persika och blodapelsin. Ett härligt aperitifvin eller till en somrig sallad. https://www.ica.se/recept/jordgubbssallad-med-kyckling-och-balsamicodressing-725608/  Friggavägen 24.

Art.nr 2145 SomeZin och kostar 249 kr En röd box med 100 % Zinfandel från USA och Oak Ridge Winery som är det äldsta vineriet i Kalifornien. Det grundades 1934 som ett kooperativ a lokala vinodlare. Idag är Oak Ridge ett familjeägt företag och sedan 8 år tillbaka har man rustat upp vineriet till ett state of the art winery. Årgång 2018, alkoholhalt är på 14 procent och sockerhalten är 12 g/l. Vinet har jästs på både tank och fat och har en karaktär av björnbär, blåbärssylt, gräs, kryddor och lakrits. Detta är också ett vin som bara kan avnjutas som det är eller så till en grillad entrecote https://www.arla.se/recept/grillad-entrecote-med-medelhavssmor/  Sektion 5 och hyllplats 1 på ön. Min röda favoritbox just nu!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *