Ta bort den farliga refugen!

Nedre parkeringsgaraget i Lidingö centrum. För att undvika refugen måste man ta en sväng. Kör man över refugen finns risk för att man skrapar i.
Lidingö15 november 2020 kl 06.223

Lidingö Nyheter har fått telefonsamtal och e-brev om den farliga refugen i parkeringsgaraget i Lidingö Centrums nedre plan. För några månader sedan gjordes infarten om, så det skulle bli lättare att svänga in på parkeringsplatsen. Men refugen, som är en rest från den parkeringsficka som fanns där tidigare kan utgöra ett problem.

Har du en bil med låg frigång finns risken att du skrapar i underredet om du kör över refugen, vilket är lätt hänt, eftersom den skjuter ut helt omotiverat från pelaren. Se bilderna.

En bilist/läsare som kontaktade tidningen fick betala dyra reparationer på sin bil på grund av detta. Han menar att refugen inte behövs, den borde tagits bort helt när man gjorde om infarten. Nu undrar Lidingö Nyheter om det är fler bilister som råkat ut för detta problem?

Kommentarer

  1. Förare som inte har en vit pinne bredvid sig på passagerasätet, ser färdriktningspilen, kör medsols – till höger och sparar lacken även denna gång.

  2. Tanken är nog att man ska fortsätta och svänga höger efter man kört in, inte svänga vänster som Sharan gör, för den vägen blir ju då naturligt vägen ut och som bilden visar hindrar Sharanen bilar på väg ut när föraren kör så

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *