Svenska Tennisligans finaler till Lidingö

SM-slutspel i elitserien 2023. Foto: Johan Lilja
Sport12 december 2023 kl 03.25

Lidingö Tennisklubb arrangerar den 20-22 dec, tillsammans med Svenska Tennisförbundet, SM- slutspelet i Elitserien 2023. 
 
2020 debuterade Lidingö TK i Elitserien och endast två år senare, 2022, spelade klubben sin första SM-final någonsin där man var ytterst nära att vinna. Nu närmar sig elitseriens finalspel med någon vecka kvar tills gruppspelet startar.  
 
– Lidingö är verkligen en klubb som brinner och har stora ambitioner att etablera sig i svensk tennis. Det är fantastiskt att medlemmarna och barnen får en möjlighet att se bra tennis så nära. Det är nyttigt att fler klubbar vill anordna tävlingar för att sprida intresset och engagemanget, säger Fred Simonsson, spelare i elitserielaget och tidigare Davis Cup-spelare. 

Tennisspelaren Fred Simonsson. Foto: Johan Lilja.

Klubbens målsättning är att sprida glädje till alla vare sig man spelar juniortennis, seniortennis eller paratennis.  
 
I en tid då många ungdomar och vuxna rör sig allt mindre och väljer bort idrott vill Lidingö Tennisklubb jobba för att fler hittar glädjen i rörelse och sporten tennis. Och det görs bäst genom att skapa förebilder i deras närhet. 
 
– Vi är jätteglada att tillsammans med Svenska Tennisförbundet kunna arrangera finalspelet och välkomna den svenska eliten på både dam- och herrsidan till vår fina anläggning på Lidingö. Vi hoppas förstås att vi som klubb når slutspelet, men finaldagarna kommer hur som helst att bli en höjdpunkt för både klubben och våra medlemmar, inte minst för de som spelar i vår barn- och ungdomsverksamhet som nu får chansen att se topptennis på riktigt nära håll, säger PG Jönsson, klubbchef Lidingö Tennisklubb. 

– Tillsammans kan vi heja fram vårt lag till SM-slutspel och förhoppningsvis SM-guld, vi hade matchboll till guldet förra året och i år kan den gå in. 

Lidingös elitserielag har sina första hemmamatcher 17-18 december och slutspelet spelas 20-22 december. Regerande mästare är Enskede LTK (damer) och Solna TK (herrar).
 
Varmt välkomna till tennisfesten på Lidingö, hälsar Lidingö Tennisklubb.
Biljetter till eventet hittar ni under Lidingö tennisklubb på matchi.se eller på plats.

Lidingö Tennisklubb:s bollkallar ser fram emot slutspel. Foto: Johan Lilja

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *