Supersöndag med säker hemmaseger

Sport23 februari 2023 kl 03.18

Det var Supersöndag med dubbelarrangemang i en välbesatt Gångsätrahall och kvällen inleddes med att damlaget besegrade Täby HBK.

Därefter var det herrarnas tur när man tog emot Vassunda IF. Det var gasen i botten redan från början och efter 10 spelade minuter ledde LSK med 10-3. Efter 21-13 i halvtid slutade det med seger med 35-25.

Det var ett taggat gäng som med kraft, snabbhet och bra samspel direkt tog initiativet och förde matchen. LSK praktiserade ett försvarsspel med höga tvåor som störde motståndarna och som också gav bra tillfällen för kantspelarna i försvaret att då och då kliva upp och sno bollar som gav kontringstillfällen. Med spelare som stöter lite högre måste också bakomvarande försvarare se till att ha ett snabbt fotarbete vilket gör att alla är på tårna.

Vassunda valde att direkt från matchstart ligga högt och specialbevaka skytten Ted Wettebrandt. Det var endast på en kontring under matchen som Ted fick chansen att skicka bollen i mål. Bakåt var Ted som vanligt en hårt arbetande och viktig kugge i mittförsvaret. När Fredrik Chipperfield kom in efter en kvart i första halvlek klev han fram och dundrade in några riktigt välplacerade projektiler och gjorde inom loppet av sex minuter fyra mål.

I andra halvlek blev det en ganska lugn resa även om LSK tappade lite fart och koncentration så att ställningen med 11 minuter kvar var 27-22. Martin Alm som är i högform och på ett härligt spelhumör tog då tag i taktpinnen och satte fyra raka mål till 31-22.

Säkert spel av Willy Wiggström i målet och ett extra plus till Wictor Brage som visar att takterna från många års spel i högsta serien Handbollsligan sitter i. Kul att se Wiktors tuffa och viljestarka satsningar i såväl genombrott som skott.

Målgörare i LSK: Martin Alm 9, Oskar Nilsson 7, Wictor Brage 4, Fredrik Chipperfield 4, David Rimbe 4, Johan Juliusson 3, Martin Andrésson 1, Sebastian Larsson 1, Carl Sundelin 1, Ted Wettebrandt 1.

Matchens lirare i LSK: Martin Alm

Närmast står match i ATG Svenska Cupen på schemat då LSK måndagen den 27 februari möter Täby HBK hemma i Gångsätra kl 20.30. Täby är ett topplag i Division 1 Norra där man just nu ligger på andra plats så vi kan se fram mot en tuff match.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *