Studenterna springer ut klassvis

Från studentutspringet 2016. Foto från Lidingösidan.
Lidingö15 maj 2020 kl 06.321

Att anordna en fin och värdig studentavslutning är en stor utmaning i dessa tider, särskilt som förutsättningarna har ändrats flera gånger under våren. Planen just nu är att utspringet kommer genomföras klassvis under två dagar i juni.

Hersby gymnasium vill att deras studenter ska få en fin skolavslutning och skolan gör sitt bästa för att åstadkomma det för sina studenter även i år. Samtidigt måste skolan förhålla sig till de begränsningar som Folkhälsomyndigheten har satt upp och allas vårt personliga ansvar för att begränsa smittspridningen

Från studentutspringet 2016. Foto Lidingösidan.

– Vi är måna om att våra studenter ska få en fin och värdig avslutning på sin skoltid under de förutsättningar som finns, säger Patrik Nimmerstam rektor på Hersby gymnasium.
Bara den närmaste familjen på en anvisad plats

Från utspringet 2014. Foto: Lidingösidan

I år kommer avslutningen genomföras klassvis den 11 och 12 juni. Den inleds med ett kortare program i aulan för varje klass och avslutas med att studenterna springer ut med sina klasskamrater. Vid utspringet kommer en mindre publik tillåtas bestående av den närmaste familjen.

Från utspringet 2014. Foto: Lidingösidan

– Med närmaste familj menas de personer studenten bor tillsammans med. Någon annan publik tillåts inte enligt gällande bestämmelser och vi ber verkligen alla att respektera detta så att vi kan skapa en efter förutsättningarna trivsam och fin ceremoni, säger Patrik rektor på Hersby gymnasium.

Från utspringet 2010. Foto: Lidingösidan

Förutsättningarna för studentavslutningar har ändrats flera gånger under våren och det går inte att med säkerhet säga att de inte kommer att ändras igen. Tiderna för respektive klass utspring den 11 och 12 juni finns i nättjänsten Vklass och varje familj kommer att få en anvisad plats på skolgården.

Kommentarer

  1. Ja det hade varit riktigt dåligt ifall det blivit inställt, studenten är ju en av livets höjdpunkter
    Allt går att lösa om man bara vill

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *