Storseger i premiären!

Sport5 oktober 2023 kl 04.33

Premiärmatch för handbollsherrarna borta mot Täby Centrum HK och alltid osäkert var man står när serien drar igång. Det tog dock inte lång tid innan man kunde se vart åt det lutade. Efter sju spelade minuter satte Jacob Rimbe 8-1 till LSK och sedan blev det i princip en defilering mot segern som till slut blev 39-25 (20-11) till LSK.

– Det var nog inte den här matchbilden vi trodde att det skulle bli säger tränaren Anders Boqvist. Vi får en väldigt bra start och släpper aldrig in Täby Centrum i matchen.
Vi hade pratat mycket om att nu var det slut med träningsmatcher och nu måste vi börja tävla på riktigt och det gjorde vi verkligen.
Försvarsspel och målvaktsspel fungerade precis som vi ville och vi hamnade i de dueller vi känner vi är starka i. Andra halvlek blir mer eller mindre en transporsträcka och vi kan lufta hela bänken.
Tyvärr åker vi på skador på Oskar Nilsson och nyförvärvet Erik Johansson och vi hoppas att dom inte blir borta för länge, avslutar Anders.

Målgörare LSK: Jacob Rimbe 8, Martin Alm 7, Johan Juliusson 5, David Rimbe 5, Martin Andrésson 3, Wictor Brage 3, Erik Johansson 3, Matteus Karlqvist 3, Daniel Espling 1, Carl Sundelin 1.

Lördagen den 7 oktober är det stor hemmapremiär i Gångsätrahallen då damlaget möter Kvarnberga kl 14.00 och herrarna Åkersberga kl 16.00. Det är det ena dubbelarrangemanget under hösten så det lär bli stor publikuppslutning. Matcherna kan som alltid också ses på LSK TV https://handbollplay.se/lsk-handboll

Text: Christer Thelin
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *