Stora framgångar i basket

Finalister: Lidingö Basket F08.
Sport19 maj 2022 kl 03.551

I helgen som gick spelades finaler i Lions Cup som gått under våren i Stockholmsområdet. Rekord för Lidingö Basket som aldrig tidigare haft hela tre lag samtidig t i final!Imponerande nog var att alla lagen spelade semifinaler på lördagen och dessutom spelade F08 kvartsfinal på fredagen

F08 mötte i sin final VGB Stockholm som visade sig vara mycket kvicka. Lidingö spelade dock bättre och bättre under matchen, tufft försvar och snyggt samspel i anfallet. Bara några poäng skilde lagen åt och det blev till och med förlängning! Fortsätt jämnt spel i förlängningen men en snöplig förlust med 32-34 efter otroligt bra kämpainsatser och fina silvermedaljer till duktiga Lidingö Basket F08!Uma Langseth i Lidingö utsågs förtjänstfullt till matchens lirare.

Efter tjejernas final var det dags för Lidingö Basket P07 som mötte Hammarby. Lagen har mötts några gånger under säsongen och det har alltid varit spännande matcher. Återigen en otroligt jämn finalmatch där bara några poäng skilde mellan lagen under hela matchen. Lidingö fortsatte spela bra försvar och med starka returer och ett väloljat anfall ryckte Lidingö i exakt rätt tid i sista perioden och tog hem guldet med segersiffrorna 67-53.Jacob Fornelius utsågs välförtjänt till matchens lirare. 

Sista finalen gick mellan Lidingö Basket F06/05 och Central. Efter ett tidigare möte visste Lidingö att det det skulle bli tufft. Det gällde att gå ut hårt och sedan öka, vilket Lidingö verkligen gjorde. Ett enormt högt tempo från början gav en bra ledning. Men motståndarna kämpade sig nästan ikapp och det blev lika spännande som i de två tidigare Lidingö-finalerna! Lidingö höll dock undan och med hårt kämpande i försvar och med modiga attacker på korgen så vann även Lidingö F06/05 guld! Segersiffrorna för Lidingö blev 56-48. Väl förtjänt gick priset som matchens lirare till Filippa Månsson.

Matchens lirare: Uma Langseth, Lidingö Basket F08, Jacob Fornelius, Lidingö Basket P07 och Filippa Månsson, Lidingö Basket F06/05.

Lidingö Basket F06/05 med vinnarpokaler och lagpris i form av jättechoklad.

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *