Stolparna är inte Lidingös vänner

Foto: Jonas von Hofsten, från tidigare match
Sport24 februari 2023 kl 03.09

Det är sällan något lag vinner matcher när pucken studsar åt fel håll, men samtidigt gör puckuslingen det utan anledning.

1-2 (0-2)(1-0)(0-0) skott: 49-23!!! Ja, det är ju inte bara otur att förlora med en sådan skottstatisk. Men fyra à fem skott i virket, är i alla fall lite oflyt. Däremot går det ju inte att skylla på att motståndarna har en bra målvakt.

Lidingö gjorde en av sina bästa matcher under säsongen, men det var Flemingsberg som vann matchen framför sitt eget mål. Med lite medflyt kunde Lidingö fått en 2-0 ledning innan "Flempan" gjorde 0-1 (5:50) efter ett försvarsmisstag, men ett skott i ribban och ett i flempanstolpen satte stopp för det. Istället blev det 0-2 (14:18). Nu gick minsann pucken i mål via stolpen!

23-9 var skotten i första perioden för Lidingö, och det är ju i sanningens namn inte bara otur att inte göra mål när laget är så pass mycket bättre. Det ska sägas att Flemingsberg är starka framför sitt eget mål. Många av Lidingös skott kom från dåliga vinklar.

Den andra perioden var betydligt jämnare (skott 9-9) men det var ändå då som reduceringen kom. Elis Swartling höll sig framm3 och slog in returen på skott (ass: Lee+Lundh). Flemingsberg hade dessförinnan ett friläge till 3-0, men Gustaf Grut gjorde en fin räddning.

I tredje perioden var Lidingö nästan lika överlägsna som i första (skott 17-5), men hade svårt att skaffa de klara lägena beroende på bra försvarsspel av Flemingsberg och svagt skytte från Vikingarna.

Surt att förlora när laget gör en så bra insats. Starka insatser på de flesta håll, men gladde mig extra åt att Linus Brofäldt spelade så bra tillsammans med Jonatan Wilund. Marcus von Sydows come back stärkte också upp laget och tillsammans med Kalle Kinch ett stabilt backpar. Framåt märktes mest Ludde Steenberg, Eddie Lee, Elis Swartling och Max Brodén.

Chansen till revansch kommer på lördag och en eventuellt avgörande kamp på söndag.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *