Stillerska – Gymnasiet för entreprenörer och kreatörer

Redaktionella annonser13 augusti 2021 kl 04.09

Stillerska är en unik gymnasieskola som startades 2009 i Dalenumområdet på Lidingö. Rektor Anette Lorenzen driver skolan med lång pedagogisk erfarenhet. Visionen är att varje elev ska utveckla sina talanger optimalt samtidigt som de får högskolebehörighet. För att bredda elevernas möjligheter inför framtiden så fokuserar Stillerska på Entreprenörskap inom digital media och samarbetar med Företagarna på Lidingö.

– Stillerska är ett gymnasium i litet format som drivs med stort pedagogiskt och kreativt engagemang, säger Anette Lorenzen. Pedagogerna med sina professionella ämneskompetenser har möjlighet att se alla elever och få de att utvecklas på bästa sätt. Att gå på en liten fristående gymnasieskola ger eleverna en individbaserad utbildning som skiljer sig från att gå i en stor friskolekoncern eller i stora kommunala skolor. Vi erbjuder en utbildning där eleverna får kunskaper som kommer att efterfrågas mer och mer. På Stillerska väljer eleverna Samhällsvetenskapliga eller   Estetiska programmet, båda med fokus på entreprenörskap och digitala medier. I nuläget har  vi 67 elever och skolan har plats för 90.

– Målsättningen med våra gymnasieprogram är att eleverna utvecklar sina digitala kunskaper och kreativa förmågor, berättar Anette Lorenzen. Inriktningen digital media innebär att eleverna lär sig att producera och kommunicera med digitala och sociala medier, det vill säga reklam- och informationsfilm, foto, text och appar för webb, Instagram och YouTube. Samtidigt lär de sig att bygga varumärken, starta företag och ta in skarpa uppdrag.

Stillerska erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning medier, information, kommunikation och Estetiska programmet inriktning estetik och media med fördjupning film. Båda programmen är högskoleförberedande och ger eleverna en bred bas för vidare högskolestudier. Eleverna kan välja att läsa Engelska 7, Matematik 2 och Moderna språk.

Skolan ligger i ett av sekelskifteshusen i Dalenum. Miljön är stimulerande och inbjuder till kreativitet, lugn och sammanhållning.

– Våra tidigare elever som varit drivna med passion för bland annat film har startat egna företag redan under studietiden, berättar Anette Lorenzen. Där producerar de musikvideos, reklam- och informationsfilm. För att stärka förutsättningarna för detta så har Stillerska ett samarbete med Företagarna på Lidingö, som med skarpa uppdrag ger eleverna en språngbräda in i yrkeslivet.

– Elever som söker till oss får chansen att utveckla sina spirande talanger i en lustfylld gymnasiemiljö. De förfinar sina kunskaper och fördjupar sig inom ett specialområde. Elevernas engagemang ger de stora möjligheter att skapa nätverk och även att lyckas med goda betyg. Genom det har de sin framtid tryggad och kan nå hur långt som helst, både i yrkeslivet och om de vill studera vidare, avslutar Anette Lorenzen.

Fakta
Kontakta rektor Anette Lorenzen om du vill veta mer om Stillerskas utbildningar.
Mail: anette.lorenzen@stillerska.se
Mobil: 073-4402577

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *