Stefan Wiberg från Lidingö en av 45 utvalda till Nils van der Poel-testet

Stefan Wiberg.
Lidingö6 juli 2023 kl 04.47

Det finns människor som ständigt är ute efter nya utmaningar och som älskar att tävla både mot sig själva och motandra. Stefan Wiberg från Lidingö är en av dem och har blivit antagen till Niels van der Poel-testet som arrangeras av SkiStar i Sälen den 7-9 juli.

Många var det som sökte till Nils van der Poel-testet men enbart 45 blev utvalda att träna som Nils under en helg. Med på helgen är störtloppsåkaren Hans Olsson som kommer träna deltagarna tillsammans med Nils van der Poel.

Testet kommer att vara otroligt utmanande och frågan är hur många som pallar trycket. Precis som föregående år kommer testen att sändas som en programserie på SkiStars Youtubekanal.

En av deltagarna på träningen är Lidingöbon Stefan Wiberg. Stefan är elitmotionär och har tränat hela livet. Bland
meriterna finns SM-guld i kanot, Vasaloppet 6 gånger, Lidingö Ultramaraton 3 gånger, Lidingö Backyard Ultra och mycket mer.

Hur reagerade du när du fick veta att du kvalat in till testet?
– Jag blev jätteglad och överraskad samtidigt. Jag chansade bara och skickade in min ansökan när jag visste att det bara fanns 10 platser kvar, men så fick jag svar snabbt att jag kommit med så det var ju jätteroligt.

På vilket sätt tror du att det här kommer bli en utmaning för dig som elitmotionär?
– Vi vet inte vad vi kommer få göra än så det ska bli spännande att se. Men blir det fjällorientering som förra året kommer jag få en utmaning, karta och kompass är inte min grej, jag har för bråttom.

Vad ser du mest fram emot med helgen?
– Att ha kul och träffa andra idrottare som man inte känner.

Vad är det som gör att du gillar att pusha gränserna?
– Jag är nyfiken på vad kroppen klarar av både fysiskt och mentalt. Sen är det kul att hela tiden prova nya saker, jag har provat både Vasaloppet, att cykla genom Sverige, Supervasan och Stockholm maraton i rullstol. Jag är nyfiken på vad jag klarar av.

Vad har varit jobbigast av allt du gjort?
– Att cykla genom Sverige helt klart. Det var svårt att få tag på mat längst med vägarna så jag fick cykla på sparlåga.

Hur laddar du upp inför helgen?
– Jag har tränat bra, sprungit och cyklat upp för Ekholmsnäsbacken och kört styrka. Nu på slutet har jag försökt att ta det lugnt och träna några pass den här veckan samt vilat och tänkt på min kost.

Hur länge har du bott på Lidingö och var?
– Jag har bott här i 12 år och just nu bor jag i Högberga. Jag trivs mycket bra här, det är den perfekta platsen att bo på om man gillar friluftsliv!

Läs mer på SkiStars hemsida.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *