Startskott för Torsviks nya idrottshall

Torsviks skolas rektorer, från vänster Erik Wernolf, Annette Sörensen, Sara Carlson och Malin Blix, redo för en ny idrottshall.
Lidingö11 februari 2020 kl 06.171

Måndagen den 10 februari togs det första symboliska spadtaget till den nya idrottshallen vid Torsviks skola, skriver Lidingö stad på sin hemsida. Dagen till ära firade skolans elever och personal byggstarten med pompa och ståt. Nästa sommar ska hallen stå klar.

Kommunalrådet Amelie Tarschys Ingre (L), Filip Svanberg (M) och Sara Carlson, rektor vid Torsviks skola tog gemensamt det första spadtaget till den nya hallen. Tillsammans med skoleleverna firade de den efterlängtade byggstarten med tal, trumpetfanfar och glass.

På uppdrag av staden bygger Veidekke en ny fullstor idrottshall, med linjemåtten 40x20 meter och fria ytor längs sidorna. Hallen blir delningsbar med en vikvägg och får fyra omklädningsrum och en läktare. Den kommer även rymma ett gym och på det övre planet en fritidsverksamhet. Både skolan och föreningslivet kommer att utnyttja den nya hallen.

Under byggtiden används den nuvarande hallen som vanligt. Först när den nya idrottshallen är klar rivs den gamla. På den ytan anläggs i stället en ny fotbollsplan med konstgräs. 

Till att börja med hägnas byggarbetsplatsen in med byggstaket och en trappa till ett av omklädningsrummen ska byggas. Entreprenören kommer behöva spränga lite i berget och det  görs framför allt under sportlovet. 

  • Under våren 2021 beräknas den nya idrottshallen vara klar
  • I april 2021 rivs den gamla idrottshallen
  • Till hösten 2021 beräknas fotbollsplanen med konstgräs och skolgården vara klara

Gång- och cykelvägen genom Torsviks skola kommer att vara avstängd under hela byggtiden. På Torshammarvägen införs både stopp- och parkeringsförbud, enligt ny skyltning.

Kommentarer

  1. Är det hela Torshammarvägen där det blir stopp- och parkeringsförbud? Brukar hämta paket i Torsviks Tobak. Kan vara bra att veta hur det blir. Någon som vet?
    Britt-Marie

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *