Stark kämpainsats gav seger mot G/T i sudden!

Från tidigare match. Foto: Jonas von Hoften
Sport13 januari 2022 kl 04.10

Efter cirka 10 spelade minuter av mötet mot Göta/Traneberg var det nog inte många som trodde att slutresultatet skulle bli som det blev. Seger för Lidingö med 5-4 (1-1)(1-2)(2-1)(1-0) skott: 30-31.

G/T kom ut i intensiv press mot Lidingö och förde matchen i högt tempo, men kanske var det för mycket kraft som ödslades även om 0-1 (5:18) gjorde att övertaget var solitt inledningsvis.

Lidingö fick möjlighet att komma in i matchen beroende på en utvisning för G/T och den utnyttjade Victor Fälth (1) genom att göra sitt premiärmål efter återkomsten till klubben, när 1-1(17:34) trillade in bakom bortamålvakten fint framspelad av Henrik Grönlund (Ass även till Jonatan Wilund). Målet tillkom i power play och anmärkningsvärt är att det bara var Lidingös andra mål i den spelformen på 23 försök i Alltvåan!

Lite överraskande var det att Lidingö tog ledningen, men inte förvånande att det var Gustav Dahlstedt (15) som gjorde 2-1 (27:02). Ett riktigt snyggt mål från dålig vinkel för en högerskytt. "Dala" hade själv erövrat pucken i mittzon, och gjorde en härlig dragning förbi en motståndare.

Göta, som fortfarande förde spelet, vände resultatet och gjorde två snabba mål till ledning 3-2 (28:15+31:05) inför den tredje perioden. G/T fick ytterligare tryck på hemmalaget när de också fick in 4-2 målet (45:04) på ett turligt skott, som ändrade riktning på lidingöspelare.

Många tycker kanske att jag tjatar om tekningar, men hur viktiga de kan var bevisade Fredrik Klasenius när Lidingö fick vittring i matchen. "Fredde" vann teken klockrent till Gustav Dahlstedt, som i sin tur hittade Marcus von Sydow (5) och vars skott hittade nätmaskorna (50:34).

Matchen hade spelmässigt jämnat ut sig, men det såg ut som att Lidingö jagade kvittering förgäves. G/T slår då - i pressat läge - en icing. Klockan stannas på 19:48 och Lidingö tar time out! Sex utespelare ställer upp. Nu MÅSTE "Fredde" vinna teken!

Nej, han gör inte det och sekunderna tickar på. Nu ger sig inte Klasenius utan jobbar ner i hörnet och vinner tillbaka trissan, som han passar till "Dala" som förlänger till "Mackan" von Sydow (6). Hans inte alltför märkvärdiga skott går i MÅÅÅÅÅL (59:59)!

I förlängningsspelet dominerade Lidingö och inte oväntat var det Gustav Dahlstedt(16) som avgjorde efter att Erik Friberg och Marcus von Sydow gjort grovjobbet.

Mycket bra insats när Lidingö mer kämpade sig till vinsten än idkade skönspel.

Anser att Fredrik Klasenius var en av isens bästa spelare med ett slit över hela banan. Gustav Dahlstedt skulle var mer överraskande om han inte var bra och vilken måltjuv han är. Hela första kvintetten får ju överbetyg med fyra mål och fem assistpoäng!

Henrik Grönlund med sin härliga skridskoåkning och trygga spel märks mycket. Henrik Blomqvist fortsätter att spela praktiskt taget felfritt. Backarna är mycket av lagets ryggrad även om det var si och så med att rensa undan ett par av de returer som blev i matchen.

Kul att se att Victor Fälth snart är tillbaka i full form.

Bra gjort av Lidingö - kort sagt.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *