Ökat gränsskydd vore bra frö Lidingö, menar debattörerna.
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning
med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Daniel Källenfors (M)
Kommunstyrelsens ordförande Lidingö
Niklas Wykman (M)
Skattepolitisk talesperson
Kommunstyrelsens ordförande Lidingö
Niklas Wykman (M)
Skattepolitisk talesperson
Nej men så roligt att (m) vill ha tillbaka gränsskyddet. Om jag inte minns helt fel var det ni och nästan alla andra politiker som tog bort det, då ni var heligt intresserade av att gå med i EU. Jag hörde till dem som för 30 år sedan varnade för att avskaffa våra gränser (men påpekade att europeiskt samarbete var möjligt även med gränser). Alla de konsekvenser jag varvade för skriftligen, och som avfärdades, har skett, men betydligt snabbare och värre, än någon kunnat ana.
Kan någon vänlig själ förklara kommunstyrelsens ansvar ser ut kopplat till tullskyddet.
All heder om det införs igen, men hur kan vi som kommun påverka det?
Och framförallt, konkret, vad gör kommunen för att minska brotten på ön? Det får gärna förtydligas. Det som publicerats i media är:
1. Daniel Källenfors nattvandarar vid ett tillfälle sommaren 2020 efter upprepade personrån på öppen gata i Lidingö centrum mitt på dagen (Daniel kanske har fortsatt med detta, men effekten verkar utebli?)
2. … ?
Så här är det i politiken idag, ena dagen hit andra dagen dit!
Jag var också motståndare till öppna gränser, Euro och fri rörlighet varvid jag röstade nej till EU. Både Norge och Schweiz är lysande exempel på att man kan stå utanför. Jag kan bara stämma i vad Gunvor skriver. Det är tyvärr många saker som bl.a. Reinfeldts regering tog bort som vi saknar idag.
Ibb, det är varken EUs, Euron eller den fria rörlighetens fel att det är som det är, Det är helt och hållet politikernas fel och ovilja att se till att det finns resurser och lagar som skulle kunna förhindra sådant.
Som GW sa i ett krim program ”ja det var ju ganska korkat av den efterlyste att åka till Tyskland, för där åkte han fast på en gång”
Nu måste vi se framåt. Detta är inte rätt tillfälle att kritisera tidigare misstag beträffande brottsligheten. Äntligen har lokalpolitikerna insett att de blev lurade vid omorganisationen av polisen. De senaste veckornas brottsinformation har visat att det var rätt att vägra godta samarbetsavtalet. Nu gäller det att hårt driva medborgarnas krav och önskemål. Då finns möjligheten att lyckas lokalt och att visa vägen för hela Sverige.
De utländska ligorna och utförseln av stöldgods är ett stort problem p.g.a. att Lidingö är ”guldgruva” och närheten till färjetrafiken onekligen gör oss mera brottsutsatta. Det är ofattbart att rikspolitikerna inte tagit tag i detta för 10 år sedan. Att Lidingö nu tar på sig ledartröjan även beträffande detta är berömvärt ! Naturligtvis måste Tullen få verktyg och resurser och ett tätt samarbete med gränspolisen.
Det är det jag menar, vad gör Lidingö i form av att ta på sig ledartröjan menar du?
Påtalar att Tullskyddet är viktigt? Det behöver man inte vara avlönad av skattebetalarna för att påtala.
Jag saknar fortfarande svar på vad Lidingö gör i frågan, som vi alla tycker är mycket angelägen. Tystnaden talar för sig själv.