Staden stöttar det lokala näringslivet

Stad & Politik19 mars 2020 kl 16.341

Coronaviruset gör att många Lidingöbor känner oro för att ge sig ut och handla eller anlita lokala företag. Det drabbar många företagare och näringsidkare med stora inkomstbortfall som följd. Lidingö stad vill därför stötta näringslivet på olika sätt.

– Flera företagare på Lidingö tappar kunder och inkomster i samband med coronaviruset. Inom staden gör vi det vi kan för att stödja näringslivet. Vi vill också ha en fortsatt bra dialog med företagare och handlare på ön för att nya hitta vägar att utgöra stöd för vårt lokala näringsliv, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

Vi vet också att många föreningar på ön får det svårt den närmsta tiden och ser över möjligheterna att hjälpa och stötta. Det kommer mer information om det framöver.

Alla Lidingöbor, föreningar och företagare ska känna sig trygga i att staden gör sitt yttersta för att stötta, förenkla och mildra konsekvenserna av den situation vi alla befinner oss i.

Några åtgärder vi redan nu kan genomföra:

  • Vi kommer som fastighetsägare de närmsta månaderna skjuta upp betalningen av hyror för lokala företagare och handlare som inte har möjlighet att betala i tid, och hoppas privata fastighetsägare på ön kan följa det exemplet.
  • Vi kommer inte i nuläget att kräva in fakturerade avgifter för miljö- och hälsoskyddstillsyn och livsmedelskontroll av de företag som inte har möjlighet att betala. Dessutom görs inte just nu några fysiska inspektioner, livsmedelskontroller och liknande som inte är akuta.
  • Vi kan förkorta betalningstiden till dig som är leverantör till staden om du har ett behov av detta. Hör i så fall av dig till staden.
  • Vi lånar ut en av stadens bilar till Lidingö Näringsliv för att handlare ska kunna köra varor till kunder som inte kan eller vill gå till affären.
  • I Lidingö stads kanaler uppmanar vi Lidingöborna att fortsätta handla hos det lokala näringslivet och tipsar om erbjudanden om färdigmat, hemkörning och särskilda öppettider.

Kommentarer

  1. Förklara gärna varför stadens bil inte lånas ut för hemkörning av livsmedel till riskgruppen. Mitt intryck är att stadens krisberedskap till de boende är obefintlig. Det lär finnas en frivillig resursgrupp. Var finns den?
    Erik Andersson

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *