Staden rustar upp Väpnarparken

Nu är det byggarbetsplats i Väpnarparken. Snart blir det lekplats.
Stad & Politik15 september 2021 kl 04.121

Lidingö Stad arbetar kontinuerligt med upprustning av våra lekparker och nu har turen kommit till Väpnarparken i Brevik. Den ligger intill förskolan Mimosan vid Väpnarstigen.

Lekparken kommer nu får nytt och mer varierat innehåll och nya träd och buskar planteras.

Upprustningen är påbörjad och den gamla lekutrustningen riven. När allt är klart kommer Väpnarparken att ha en ny utformning med ett större utbud av lekattraktioner för att locka fler.

För att parken ska bli grönare, vackrare och mer inbjudande ramar vi in den med nya träd och buskar. För att förbättra tillgängligheten och öka trygghetskänslan får parken också belysning, fler sittplatser och vi anlägger en ny entréväg från Väpnarstigen.

I planeringen av upprustningen har staden lyssnat på närliggande förskolor, skolor och familjedaghem som har fått ha synpunkter och önskemål om den nya parkens utformning och innehåll. Även boende på ön har involverats via en enkät om våra lekparker och parker.

I samband med upprustningen har man också tagit ner tre björkar. Träden var gamla och hade tork-, stam- och grenskador och hade tagit stor skada under den torra sommaren 2018. Man gjorde bedömningen att man var tvungen att fälla dem så de inte skulle utgöra en fara för allmänheten.

Träden fälldes utanför häckningssäsong för fåglar. Trädstammarna kommer att läggas upp på annan plats på Lidingö för att bli hem åt insekter och svampar, något som gynnar den biologiska mångfalden.

Även små grävskopor hjälper tydligen till vid Väpnarparken.

I parken planteras elva nya träd, dels som kompensation för de fällda björkarna men också för att säkerställa att parken blir grönare och vackrare och för att se till att det alltid finns uppväxta träd där.

Upprustningen av parken beräknas vara klar under fjärde kvartalet 2021.

Kommentarer

  1. Bodde på Väpnarstigen 16 i början av -60 talet men har aldrig någonsin hört talas om Väpnarparken. Vid Breviks hamn finns tydligen en Badhuspark. Även den totalt okänd för mig.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *