Stabil bortaseger mot Rimbo!

Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport6 november 2022 kl 04.41

Lidingö gjorde en bra bortamatch mot Rimbo och vann med 4-1 (0-0)(2-1)(2-0) skott 49-34.

Lidingö hade grepp om matchen i stort sätt hela 60 minuter även om Rimbo tog ledningen efter 21:13 på ett anfall som luktade off side lång väg.

Kvitteringen kom i power play när Max Brodén (4) styrde (?) in pucken efter förarbete av Douglas Alex och Loke Beckman. Bortalaget dominerade helt i perioden och det var bara en tidsfråga innan de skulle ta ledningen. Nu blev det inte förrän strax före pausvilan (19:27) som Erik Friberg (1) var påpassligt framme och slog in pucken på ett underbart ass av Elis Swartling. Även ass på Gustav Dahlstedt.

Att övertaget var bastant tyder skotten på enligt sekretariatet 27-10!

Tredje perioden inleddes med två missade frilägen av Lidingö. Men den som väntar på något gott väntade till 44:10! Då slog trion Ross, Max och Loke till igen.

Ett fint anfall där Loke Beckman passade Max Brodén som direktpassade till Ross Jaldung (3) som direktsköt 3-1! Underbart ”ryssmål”.

Rimbo hade sedan två utomordentliga möjligheter i numerära överlägen att reducera men missade öppna lägen eller att Gustaf Grut räddade.

4-1 (59:50) gjorde Marcus von Sydow (1) när Rimbo tagit ut sin målvakt.

Skillnaden på Lidingö nu och i några av förlustmatcherna är att lagets backar och forwards håller ihop på ett bra sätt, men min käpphäst: tekningar, var så där. Klart bäst Loke Beckman. Viktor Fälth kom igen i tredje perioden och hamnade därmed på plus.

Fanns några som jag lade märke till mer än andra. Femman med Fredrik Klasenius och Douglas Alex som backar och kedjan Max Brodén, Ross Jaldung och Loke Beckman.

Elis Swartling var tillbaka igen och ger alla energi precis som killarna i tredje kedjan. T ex gör Erik Friberg  sina bästa matcher på mycket länge.

Såg inte matchen på plats utan gör denna bedömning av vad jag såg på webben.

Ny intressant och viktig match på tisdag då det är hemma mot Viggbyholm 19:30.

Lidingö är på gång!

En promenad på 100 mil – börjar med ett steg!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *