Sommarutställning förlängs på Galleri Elfva

Sommartips30 juli 2020 kl 05.371

I den gamla gårdsbutiken på Elfviks gård pryds nu väggarna av tavlor, skulpturer och smycken. Fyra lidingökonstnärer tillsammans med två gästkonstnärer förlänger sin sommarutställning till i slutet av augusti.

I mars 2020 slog dörrarna upp för Galleri Elfva i den gamla gårdsbutiken. Fyra konstnärer från föreningen Lidingökonstnärer gick ihop och skapade ett konstgalleri ute på Elfviks gård. Torun Bjurman, Ingela Karlsson, Zete Lundin och Inga Sjödin är de som tillsammans driver Galleri Elfva året om. De bjuder även in andra konstnärer att ställa ut på galleriet.

Från vänster: Inga Sjödin och Zete Lundin, två av konstnärerna som driver Galleri Elfva ute på Elfvik.

– Vi hyr ut galleriet till konstnärer som följer vår profil och det är kul om det finns variation, berättar Inga Sjödin och Zete Lundin.

De gästande konstnärer som ställer ut i galleriet just nu är Erik Andersson som ställer ut lerfigurer och Mats Lagerman som visar upp konstverk i trä och metall. Tanken var att de skulle ställa ut mellan 11 juli och 2 augusti, men deras utställning har nu förlängts tills vecka 33.

En av de gästande konstnärerna, Erik Andersson, ställer ut sina figurer av lera.

Butiken som blev galleri

När butiken på Elfvik lades ner blev det lilla gårdshuset till vänster om gårdsplanen ledig och möjligheten att göra om det till galleri öppnades upp. De fyra konstnärerna nappade i februari i år och den 7 mars hade de vernissage. Därefter kom corona och satte käppar i hjulet, vilket resulterade i att galleriet fick stänga ner i två veckor.

– Vi har ju inget att jämföra med så det är svårt att säga hur corona har påverkat oss. Men det har ändå alltid kommit folk när vi har haft öppet, säger Zete Lundin samtidigt som två fotgängare kommer in i galleriet.

Galleriet ligger onekligen idylliskt till med entrén ut mot gårdsplanen och Elfviks gårds bistro mitt emot.

– Det är en fin atmosfär, när hönorna går och pickar här utanför, säger Inga Sjödin.

Även om de gör reklam via sina egna kanaler, på instagram och Facebook så är det gynnsamt för Galleri Elfva att resterande verksamheter på Elfviks gård finns.

– Hela Elfvik stöttar varandra. Vi gör reklam för de andra verksamheterna och många som kommer till bistron eller restaurangen kommer förbi hit och vice versa. Därför följer vi även varandras öppettider. Det blir lite som ett kollektiv, säger Inga Sjödin.

Läs mer om utställningarna och öppettider på Galleri Elfvas hemsida

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *