Sommarteater om viljan att vilja vara ambitiös

Isabel Öberg, Ellen Oweling och Mimmi Cyon spelar tre unga servitriser på överklassrestaurangen Incontro.
Kultur23 juni 2019 kl 06.59

Under sista helgen i juni sätter teatersällskapet Lidingö fria teater upp föreställningen “3 apor”. Det är tredje året i rad som teatersällskapet spelar för kulturtörstande Lidingöbor, men för första gången huserar de i Sagateaterns lokaler. Föreställningen är en komedi skriven och regisserad av Jakob Degerfält. Skådespelare är Isabel Öberg, Mimmi Cyon och Ellen Oweling.

Efter två somrar i hästskojarparken med mer familjevänliga föreställningar är det nu dags för något lite mer seriöst: En föreställning om jakten på viljan att vara ambitiös. Mycket av pjäsen grundar sig i samtal och scenarion som skådespelarna själva har upplevt.

– Det är en pjäs av och om unga i livskris, säger Isabel.

Komedi med en seriös underton
Det är ett skrattande gäng som sitter i Sagateaterns inre rum. De tre skådespelarna och regissören har känt varandra länge. Föreställningen “3 apor” är skriven och regisserad av Jakob Degerfält och handlar om tre unga kvinnor som tagit anställning på den förnäma restaurangen Incontro. Pjäsen spelar upp scener ur de tre unga kvinnornas liv, med allt från arbete till dejter och reflektioner om livet. Trots ett tämligen allvarligt tema utlovas mycket humor under föreställningen.
– Vi tror att många kommer att få sig ett gott skratt, och en tankeställare, säger Ellen.

Ensemblen nickar och Isabel tillägger:
– Det är roligt att ge folk tankeställare genom humor.

Kulturen lever även på sommaren
Det är första gången på länge som Sagateatern öppnar upp dörrarna under sommaren. I vanliga fall är det deltagare på teaterlägret som annars använder sig av lokalerna. Mimmi Cyon, som arbetar som teaterledare till vardags, säger att hon tycker att det är fint att få visa att Lidingö faktiskt har ett kulturliv även på somrarna. De tidigare föreställningarna har varit uppskattade av lidingöbor i alla åldrar och det händer att skådespelarna har stoppats på den lokala närbutiken av personer som uttryckt att de gillar föreställningarna.
– Det är självklart jätteroligt, säger Jakob.

Föreställningen har premiär 28 juni klockan 19.00 och rekommenderas från 12 år. Det är gratis inträde och frivilligt utträde. Mer information hittas på Lidingö fria teaters hemsida www.lidingöfriateater.se

Föreställningar:
28 juni kl 19.00
29 juni kl 15.00
29 juni kl 20.00
30 juni kl 19.00

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *