Sommarsimskola på Fågelöudde

Lidingö1 juni 2019 kl 06.07

I sommar anordnar Simskolan Små Grodorna sin årliga sommarsimskola för barn vid stränder runt om i Stockholm. Simskolan håller simkurser på Fågelöudde vecka 32 (5-9 augusti).

Barnen lär sig inte bara simning, utan även vattenvana och säkerhet i och kring vatten, de ökar sitt själv­förtroende, träffar nya lekkamrater och kommer ut i naturen.

– Vi vill att de ska vara en härlig upplevelse för barnen, ett minne för livet och förhoppningsvis det roligaste på hela sommaren, säger simläraren Markus Andersson.
– Vi satsar väldigt mycket på att det ska vara skojigt, med mycket lek och skratt, och det finns en pedagogisk tanke och inlärningsmål bakom varje lek.
– De flesta föräldrarna brukar göra simskolan till sköna dagar på stranden, med pick nick och familjemys i solen.

Det är viktigt ur säkerhetssynpunkt att alla barn får vänja sig vid att simma i sjöar och hav, då upplevelsen av att vara i öppet vatten är annorlunda mot bassänger. Små Grodorna lägger stor vikt på att lära barnen om säkerhet, både i teori och praktik.

Små Grodorna har fem olika nivåer:
Simlekis
För barn 3-4 år gamla. Inga förkunskaper krävs. En förälder kan vara med i vattnet.
Nybörjare 1 – Vattenvana
För barn från 5 år. Inga förkunskaper.
Nybörjare 2 – Simtagen
För barn 5 år och uppåt som vågar doppa huvudet. Det övas mycket på simtagen i denna nivå, men barnen fortsätter också träna vattenvana. Allt genom lek, givetvis.
Nybörjare 3 – Simma 10 meter
För barn som kan simtagen var för sig med flythjälp och som nu bör börja öva på att simma utan flythjälp. Målet är att klara 10 meter bröstsim.
Fortsättningskurs – Simmärkesgrupp
För barn som klarat att simma 10 meter bröstsim utan flythjälp. Vi siktar mot att barnen ska nå skolans mål för simkunnighet, 200 meter. Varje dag får barnen försöka ta valfritt simmärke.

För mer information och bokning se Simskolan Små Grodornas sida för simskola i Stockholm 

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *