Sommarredaktören tackar för sig

Lidingö22 augusti 2021 kl 05.444

Jag heter Ebba Nilsonne och jag har varit er sommarredaktör de senaste sju veckorna. Jag gör nu min sista dag på redaktionen och från och med i morgon tar Andreas över.

Jag har studerat journalistik med religionsvetenskaplig inriktigt vid Södertörns Högskola i tre år, och påbörjar till hösten min sista termin med en praktiktjänst. När jag fick erbjudandet av Andreas om att bli sommarredaktör på Lidingö Nyheter så passade det perfekt att få komma ut i verkligheten och prova på det journalistiska arbetet.

Jag är själv uppvuxen på Lidingö, och det har varit oerhört roligt och intressant att under sommaren få fördjupa i vad som händer på ön och på så vis lära känna den på nytt.

Arbetet har varit både utvecklande och spännande. Ibland har det flutit på ganska lätt, ibland har det varit nyhetstorka. När det hettat till och reaktionerna från läsarna varit starka har det varit extra spännande. Att driva en dagstidning är ganska speciellt. Man måste publicera något varje dag, gärna ett par saker varje dag. Då får man använda fantasin och Google för att kunna lyckas, så det har varit lärorikt.

Tack för den här tiden och tack för alla trevliga kontakter jag haft med andra skribenter, fotografer och framför allt alla ni läsare!

Kommentarer

  1. Snyggt jobbat, Ebba! Jag tycker du löst ”nyhetstorkorna” kreativt och du har alltid fått in Lidingöperspektivet, som är så viktigt för en lokaltidning. Lycka till i framtiden!

  2. Tack Ebba för alla fina artiklar!

    Du kan Ditt Lidingö och behärskar verkligen språket till fullo!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *