Sommarjobb till unga på Lidingö

Stad & Politik11 april 2022 kl 03.28

Även i år erbjuder Lidingö stad sommarjobb till öns ungdomar. Ett 70-tal sommarjobb inom stadens olika verksamheter finns nu att söka.

Sommarjobben riktar sig till ungdomar som bor på Lidingö, oberoende av ålder och födelseår, som avslutat årskurs nio, går på gymnasiet eller som just har avslutat sin gymnasieutbildning. Ungdomar inom ramen för det kommunala aktivitetsansvaret kan också söka.

— Det är angeläget att kunna ge unga människor meningsfull sysselsättning under sommarmånaderna. För att stötta Lidingös ungdomar har vi beslutat att oavsett statliga medel även i år erbjuda sommarjobb inom stadens olika verksamheter. Vi har också startat en Facebookgrupp tillsammans med Företagarna Lidingö där företagare kan lägga ut sommarjobb som de kan erbjuda, säger Birgitta Sköld (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden.

Varierande typer av jobb

Sommarjobben består av praktiska arbeten inom bland annat vaktmästeri och lokalvård, park, frilufts-, gatu- och fastighetsdrift, kundservice och fritidsverksamhet. För att så många ungdomar som möjligt ska få chansen är jobben fördelade på två veckors perioder.

Ansökan

Vi behöver vi din ansökan senast den 30 april.
Sök sommarjobb 2022, E-tjänst Länk till annan webbplats.

Läs mer på Lidingö stads hemsida

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *