Snart är det vår!

Kultur20 februari 2022 kl 04.092

Och då ska cykeln fram. Att cykla, både att cykelpendla, som att cykla på fritiden, är en stark uppgående trend. Kul, för det är bra för hälsan, miljön och dessutom så trevligt!

I vår kommer boken Cykelpromenader (Ordalaget Bokförlag) i ny reviderad utgåva, även med cykeltur på Lidingö.

Sätt dig på cykeln, packa ner matsäck och ge dig ut på upptäcktsfärd! När du cyklar i lugnt tempo kommer du nära staden och naturen, nära dofter och synintryck och hittar nya smultronställen. 

Här får du 20 turer uppdelade i 65 etapper på sammanlagt 35 mil, alla med utförliga kartor och vägbeskrivningar. Varje tur är späckad med intressant information om historia, natur, kaféer, badplatser. Boken är rikt illustrerad med foton.

Följ med till Ekoparken, Nackareservatet, Eds­viken och Mälarens stränder. Upptäck pärlor på  Utö, Lidingö och i Rosersberg. Cykla i Tyresta. Ta cykelturer på Djurgården, runt Årstaviken och i andra stadsnära områden. Information om cykelleder, hyrcyklar, regler för cykel på pendeltåg och bussar, allemansrätten och användbara adresser.

Kommentarer

  1. Cykeln körs året runt för pendling, det kräver dock ett okej väglag. Lite snö eller is fungerar men som det ser ut på Lidingö är det kass! Saltsopning indragen med löfte om bättre snöröjning förra året trots högljudda protester. Snöröjningen lyser med sin frånvaro. Det tar upp till 3 dygn att få gatorna plogade. Och det krävs alltid påminnelser för att sandning ska ske.

    Vänligen respektera att väglaget måste hålla en viss standard i denna rika Storstadskommun!

  2. Idag, tisdagen den 22 februari kl 11.00 var gångbanor och cykelbanor både från Torsvikshållet och från Islingehållet mot Lidingöbron fortfarande oplogade, glashala och osandade. Detta är de viktigaste cykelstråken på ön och Lidingö stad och Schiller (KD) struntar i det för att kunna tillgodose moderaternas behov av skattesänkningar. Vi är en av de rikaste kommunerna i Sverige och har råd med bra standard på gator och vägar.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *