Smultronställe: Fågelöuddebadet

Fågelöuddebadet erbjuder både sandstrand och gräsmattor.
Sommartips23 juli 2020 kl 05.321

Tidigare i sommar frågade Lidingö Nyheter några lidingöbor om deras bästa sommartips. Lisa Envall Ödman och hennes son Gustav tipsade om Fågelöuddebadet.

De flesta Lidingöbor känner till Fågelöuddebadet som ligger på väg ut mot Elfvik, på öns norra sida. Det är en kommunal badplats med både sandstrand och gräsmattor.

Under onsdagen blåste det ordentligt och det var inga problem att hålla social distansering för badgästerna. Bara de riktigt modiga vågade sig i vattnet.

Det finns två bryggor på Fågelöuddebadet. En brygga är formad som en fyrkant, med badstegar och en liten vatteninhägnad. Inhägnaden fungerar bra för lite mindre barn, så att föräldrarna lätt kan hålla uppsikt. I artikelns första bild kan man även skymta det omtalade hopptornet. Där kan badarna välja att hoppa från tre meters höjd eller fem meters höjd.

Fågelöuddebadet har även en kiosk och en tillhörande minigolfbana. För blåsiga dagar som gårdagen var kiosken relativt tom, med bara enstaka gäster. Men under vindstilla dagar lägger sig kan kön sträcka sig lång av glass-sugna badare.

Lidingö stad skriver angående parkering att den bortre parkeringen (bägge som finns är cirka 100-150 meter från vattnet) är bättre för de med någon typ av funktionsnedsättning. Det finns en asfalterad väg genom Fågelöuddeområdet som underlättar för dig med rullstol eller barnvagn.

Kommentarer

  1. Ett minne med anknytning till Fågelöudde är den gången som jag var ensam passagerare på badbussen som startade mittemot gamla stadshuset i mitten av 60-talet. Eftersom jag var bekant med busschauffören så gasade han på och hej va det gick, när vi kom fram hade vi slagit nytt rekord och om jag minns rätt så var det 12 minuter och det på gamla vägen som hade fri fart från Rudalid och utåt fram till högertrafikomläggningen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *