Skjortor på nätet

Näringsliv12 februari 2020 kl 06.13

– Att sälja kvalitetsskjortor via nätet är en idé som jag och min sambo Charlotta Brorsson tänkt på i många år, säger Anton Lindh.

– Både jag och min sambo hoppade av våra fasta jobb för att kunna realisera den dröm vi tror på. Vi sålde vår lägenhet i stan och flyttade till en mindre lägenhet här på Lidingö. Mellanskillnaden blev vårt startkapital som ska räcka i två år. Anton har tidigare jobbat med finans, så han känner sig trygg med den finansiella planen och där fokus ligger på att växa organiskt med nöjda kunder, tillägger han.

Företaget DELINDH, som lanserades strax före julen 2019, tillverkar och säljer kvalitetsskjortor för män – tidlösa businesskjortor med skandinavisk design och en bra prisnivå (995 kr) ur ett kundperspektiv i detta segment. Vi har ett nischat sortiment för att erbjuda högsta kvalitet och ett selektivt urval av färger. Skjortan är tillverkad av finaste långfibrig bomull från Kalifornien och håller hög hantverkskvalitet där all produktion sker inom Europa. All försäljning sker genom egen e-handel och utan mellanhänder för att leverera ett så högt kundvärde som möjligt.

Anton Lindh driver företaget DELINDH.

– Vi har snabb leverans på max tre dagar från vårt lager i Norrköping, där hela orderprocessen är automatiserad och hopkopplad med vårt affärssystem. Detta vinner vi mycket tid på, menar Anton. Frakten är fri även om kunden behöver returnera. Våra kunder köper oftast två olika storlekar första gången, och när de väl vet sin storlek är det bara att beställa och de vet vad de får. Våra konkurrenter är Eton, Canali, Thomas Pink för att nämna några.  Vi siktar på att vara ledande i vårt segment online inom fem år.

Under 2020 bygger vi varumärke i Sverige men vi säljer även i USA, Storbritannien, Finland och Danmark, och endast digitalt. Vi har inga tankar på att öppna fysiska butiker.

Vi hyr ett rum på Dalénums kontorshotell och trivs jättebra. Här finns andra småföretag, närheten till tåg, parkering och möjligheter att växa.

Än så länge ligger vår försäljning enligt plan och vår största utmaning är att det händer saker hela tiden, som vi inte räknat med och som man får lösa på vägen; men det är roligt också, för ingen dag blir en annan lik och vi har ju målbilden framför oss hela tiden, avslutar Anton.

Fakta
Företagsnamn: DELINDH AB
Ägare: Anton Lindh & Charlotta Brorsson
Kontor: Kontorshotell i Dalénum
Omsättning: Start-up inom Businesskjortor

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *