Sjukvårdsartiklar saknas – operationer inställda

Tomas Hilmo, VD och styrelseledamot i Apotekstjänst AB, Cecilia Versteegh, styrelseordförande Apotekstjänst AB och Gerard Versteegh, styrelseordförande i Versteegh Gruppen AB. Foto: Lidingösidans arkiv
Lidingö14 oktober 2019 kl 06.409
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Om jag minns rätt var det även problem 2013 när det nya doseringssystemet skulle upp på banan. Då var det ett flertal läkare som slog larm att det var med livsfara som receptbelagda ordinationer hamnade hos fel patienter i flera landsting. Då framkom att det saknades ett kvalitetssäkringssystem. . Det finns många duktiga logistik- och IT-konsulter som kan hjälpa till för att inte ytterligare försämra vårdsituationen. Hur svårt kan det vara?

  1. Dom omsätter ju knappt hälften av vad kontraktet är värt, landstingen bör bli kunnigare i att genomföra en upphandling.

 2. Det är viktigt att landstingen har en bättre kunskap och kontroll vid sina upphandlingar.
  Det är våra skattemedel som missbrukas.

 3. Klandrar inte i första hand företaget Apotekstjänst men Landstingens kortsiktiga jakt på ”röda lappar” som oftast betyder ”fara”. Ofattbart att de inte har bättre kontroll på kvaliteten som förväntas levereras! Jämför med de rigorösa krav livsmedelsindustri måste uppfylla innan de kan leverera till de stora butikskedjorna.
  När nåt är för billigt för att vara sant är det i 99% inte sant!

 4. Landstinget måste förvisso bli bättre på upphandlingar.

  Men familjen Versteegh ska ge blanka f## i att ge sig in en bransch där de uppenbarligen inte har att göra. Jag fattar att det för vissa är första, andra och tredje prio att tjäna pengar, men om man riskerar att skada de mest utsatta i vårt samhälle (de som behöver akut vård) så har girigheten gått över en gräns för vad som är rimligt.

 5. https://www.expressen.se/nyheter/sjukhusen-star-still-vinsten-gar-till-rosteri/
  I dag kan vi läsa att de tre åren gett en vinst på 180 miljoner som lagts in i andra företag och till enorma vinstuttag ! Bara i fjol blev vinsten 52 miljoner ! Så hanteras våra skattepengar och så här ser det ut i Sverige.

  Jag har de senaste åren frågat mej hur alla dessa makalösa lyxbyggen på Lidingö med pooler, stenläggningar, larm, kameror , lyxbilar och mopedbilar finansierats. Förklaringen måste vara att Apotekstjänsts vinstrecept bara är ett av många på stark tillväxt !

  Nu får vi alla som från små omständigheter kom hit på 60-talet skämmas över att vi har ett osolidariskt samhälle där vi inte har plats för de som kommer över bron varje dag , ser till att samhället fungerar och ger kapitalisterna fullkomligt orimliga vinster ! De är också de stora miljöbovarna !

 6. Det finns ju andra leverantörer av medicin som har synnerligen kompetenta medarbetare och leveranssäkra rutiner. Samtidigt tjänar de väldigt mycket pengar.

  Så det verkar som det är ingångsvärdena som är det väsentliga. Om man går in i branschen med ambitionen att revolutionera den – och säkerställer resurser för detta och som ett resultat av noggranna förberedelser och med en effektiv ledning som har koll – levererar väl och tjänar en massa pengar så är det helt OK för mig!

  Men en slarvig start med syfte att tjäna stora pengar är åt h-e oavsett bransch men extra galet i denna livsviktiga bransch!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *