Sista rycket för att rädda Tor

Ingvar Mattsson, boende på Tor, hoppas att 500 namnunderskrifter räcker för att förhindra flytten av mötesplatsen på Tor till stadshuset.
Stad & Politik9 maj 2019 kl 05.06

De boende på Tor har inte gett upp hoppet om att få ha kvar mötesplats. Ingvar Mattsson, en av de boende, har under våren samlat in över 500 namnunderskrifter som han vill överlämna till kommunalrådet Daniel Källenfors (M). Men något nytt möte behövs inte, meddelar Källenfors via sin politiske sekreterare Erik Raita. Frågan om Tor är löst. Ingvar Mattsson är besviken och arg på dialogen med politikerna.

I mars 2018 fick de boende på Tor besked av Kristdemokraterna, Moderaterna och Lidingöpartiet att mötesplatsen på Tor skulle flytta upp till det nyrenoverade stadshuset. Beskedet kom som en överraskning för de boende. Sedan dess har protesterna blommat upp med jämna mellanrum. Nu har Ingvar Mattsson, en av Tors boende, gjort ett sista ryck och samlat in över 500 namn för ett bevarande av Tor. Men han inser också att det förmodligen inte kommer att gå vägen.

– Chansen att få en förändring är väldigt, väldigt liten. Politikerna har bestämt sig för att göra det här. Folk är jätteledsna och sitter och gråter och undrar vart de ska ta vägen, säger han. Jag tror också att det finns ett beslut som ligger under beslutet att stänga Tor, säger Ingvar Mattsson som befarar att på sikt kommer kommunen att sälja hela Tor.

– Det är målsättningen för hela den här processen, tror han.

Han har bett att få komma till kommunalrådet Daniel Källenfors (M) och eller Birgitta Sköld för att överlämna namnunderskrifterna. Men det blev nobben. I ett mail från stadens politiske sekreterare Erik Raita får Ingvar Mattsson besked att något möte inte är aktuellt; kommunalråden är dock beredda att ta emot namninsamlingen för att ”på enklaste sätt ta den i beaktande framöver”.

Enligt Ingvar Mattsson försvinner 400 kvadratmeter av dagens 500 från de boende på Tor. Kvar blir endast 100 kvadratmeter som han menar inte kommer att räcka till för de aktiviteter som de boende vill genomföra.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *