Sista bankfacken på ön försvinner – men här finns fler!

Lidingö8 november 2022 kl 04.56

Handelsbanken i centrum är det sista bankkontoret på Lidingö som har bankfack. Eller hade. Från och med denna månad försvinner den servicen. I princip alla storbanker överger bankfacken av lönsamhetsskäl, eller för att kontoren läggs ned. Trenden gäller alla storbanker och hela Sverige.

För inte så många år sedan fanns flera Handelsbankskontor med bankfack på Lidingö, men nu försvinner alltså det sista. Kontoret i centrum kommer dock att finnas kvar.

Men det finns en lösning för dem som vill förvara sina värdehandlingar. Företaget Svensk Värdeförvaring erbjuder privatpersoner bankfack på precis samma sätt som storbankerna tidigare gjorde.

I Riksgäldens gamla valv på Jakobsbergsgatan 13 (under MOOD-gallerian) finns bankfack i olika storlekar och prisklasser. Just nu finns en del fack av standardstorlek lediga. Priserna varierar med storlek, från 1 500 kr per år och uppåt.

Säkerhetssystemet är av mycket hög pålitlighet och det senaste i branschen. En fysisk nyckel är den ena delen. Det andra är ett passerkort med din bild och biometriteknik. När du tecknar dig för ett fack scannas din hand av, som du sedan använder för att kunna öppna dörren till valvet. Svensk Värdeförvaring är först i Sverige att använda den här tekniken.

Facken är öppna vardagar kl 11–17 och då är lokalen också bemannad.

Säkerheten är ett av det bästa som finns, så risken att bli av med något från valvet är i det närmaste obefintlig. Men om man ändå är orolig finns det en försäkring för inbrott, brand eller vattenskada som man kan teckna, från ett värde på 50 000 kr och uppåt.

Kontakt:
Svensk Värdeförvaring AB
Tfn. 010-2146460
www.svenskvardeforvaring.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *