Simskola polisanmäls efter olycka

Foto: Pixabay
Lidingö8 juli 2021 kl 16.32

Efter måndagens drunkningsolycka på Breviksbadet där en fyraårig pojke fördes med helikopter till sjukhus har en lokal simskola polisanmälts. 

Det var under ett simskolepass på Breviksbadet fyraåringen hamnade under vattnet. Personer som var på plats utförde snabbt HLR och fick till slut liv i pojken som sedan fördes med helikopter till sjukhus. Efter olyckan har det i lokala facebookgrupper diskuterats om vem som bör hållas ansvarig för händelsen. 

Enligt uppgifter från facebookgruppen "Lidingö Anslagstavla" har den simskola som höll i simundervisningen nu polisanmälts. Personer som befann sig på badet under olyckan, beskriver vidare i facebookgruppen hur simskolan brustit i sitt säkerhetsarbete kring händelsen, och att ingen från simskolan verkade uppmärksamma att pojken låg under vattnet. 

Uppdatering 11 juli: Uppgifter från personal på Breviksbadet gör gällande att en del information som lades ut på Facebook inte är korrekt. Enligt denna källa var pojken som höll på att drunkna inte med i simskolan, så ansvaret ligger inte på skolan. Om simskolan har polisanmälts så är det i så fall på felaktiga grunder.

Källa: Lidingö Anslagstavla (en del av Sveriges anslagstavla), Facebook.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *