Seriefinal i Basket-ettan på lördag

Sport3 mars 2023 kl 03.242

Lidingö baskets herrar siktar på att gå upp till Superettan nästa säsong, men först måste de erövra en av de två kvalplatserna. I vägen står Umeå Bskt, ett lag fyllt av ligameriterade spelare. På lördag möts de två lagen i Hersby Sporthall – och Lidingö hoppas på stort stöd från hemmapubliken!

Umeå och Lidingö ligger etta och två i Basketettan norra, men serien är rekordjämn och även Åkersberga och Aros (Västerås) tävlar om de åtråvärda kvalplatserna. Med bara fyra matcher kvar av grundserien, varav en match mot Åkersberga, är det ett måste för Lidingö att vinna på lördag.

Nycklar för Lidingö är att stoppa stockholmskillen Emil Häglund som står ut som lagets främste, men även Melker Lindblom är en skicklig poänggörare som Lidingö behöver hålla koll på. 

Lidingö anförs av spelfördelaren Oskar Granat, ett passningsgeni som har bjudit publiken på riktiga delikatesser under säsongen. Under korgarna är det forwarden Aleks Petrovic som regerar och från trepoängslinjen är Oliver Övrebö Silveira ett ständigt hot. 

Skulle Lidingö vinna på lördag ligger vägen öppen för kvalspel, så kallad final four, där de två främsta i Basketettan norra möter de två främsta i Basketettan södra där Djurgården och Malbas (Malmö) redan är klara för kvalet. 

När: Lördag 4 mars kl 15:00
Var: Hersby Sporthall

Pia Rosin

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *