Semester med strandhugg runt Lidingö

Sommartips17 juli 2022 kl 02.33

Under de varmare sommardagarna är det många som väljer att ta en tur med båten. Båtturen behöver däremot inte betyda en lugn stund på havet med bad. Det kan också innebära dagsutflykter och god mat. Runt om Lidingö finns flera båtplatser där man kan lägga till en stund för att antingen äta eller utforska miljön. Här kommer redaktionens sommartips för en semester direkt från sjön.

Vid Aga/Dalénum har det sedan en tid tillbaka funnits en liten båtplats precis vid 450 Gradis gamla lokal. Där kan man kliva av och ta en fin strandpromenad. 200 meter längre ned ligger den framgångsrika pizzerians nya lokal, men även en mycket populär glasskiosk, Lidingö Glassbar & Café. Det bästa med denna plats är att du inte ens behöver äga en båt för att komma dit. SL:s pendelbåtar stannar 20 meter från glasskiosken vid station Larsbergs brygga.

Larsbergs brygga från vattnet. Foto: Lidingö Stad

Självklart finns det fler platser att stanna till vid ön. Men vi vill även nämna några sevärda platser som gränsar till Lidingö. En båttur till Storholmen är kanske inte en dålig idé? Även SL:s pendelbåt går dit. Snabbaste vägen är från Mor Annas brygga. Väl vid Storholmen kan du hitta Storholmen Sjökrog. En restaurang med allt från Toast Skagen till högrevsburgare. Bordsreservation är också möjligt. Grannön Tranholmen bjuder också på vackra promenadstigar och små sevärdheter.

Längs vägarna på Storholmen.
Sjökrogen vid vattnet. Foto: Storholmen Sjökrog

Ännu fler grannöar finns att besöka! Varför inte rikta kursen mot Fjäderholmarna? Här kan du besöka restauranger som Fjäderholmarnas krog och Rökeriet. Det finns även flera konstutställningar att besöka på öarna. Waxholmsbåten från Gåshaga och Klippudden kan ta dig dit på 14 minuter, men det går bara en tur per dag. Tätare förbindelser finns från Stockholm och Nacka. Har du egen båt finns det gott om gästplatser.

Och slutligen! För dem som föredrar stand-up paddle eller ekor. I Kottlasjön kan du ro, paddla eller varför inte simma bort till Vattenverkets café?

Vattenverket vid Kottlasjön: Foto: Vattenverket.se

Så testa en semester från sjön! Skicka gärna sommartips som du vill att vi på Lidingö Nyheter ska lyfta!

Detta var ett kortare sommartips från oss. Mer tips kommer under sommarens gång!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *