Seger i sista minuten

Mathilda Hedenberg sätter det avgörande målet i den sista minuten.
Sport12 november 2022 kl 03.25

I söndags var det dags för hemmamatch mot HK Ceres Norrtälje. En match som vi visste redan innan skulle bli tuff och fysisk.

Vi startar med att ta ledningen med 1-0, men Ceres är snabbt med i målprotokollet. Efter 12 minuter ligger vi under med 3-7.

Vi spelar ett snabbt spel, med fart i uppspelet. Men vi sätter inte våra lägen. Vi tar en timeout, samlar oss och gör en del byten. Det märks oxå på planen, vi jobbar oss närmare, och i halvtid står det 10-11.

I andra halvlek tar vi över ledningen, efter 43 minuter har vi 19-15. Vi missar fortfarande många lägen, men ger aldrig upp. Efter 58 minuter är dock Ceres ikapp, och det står 23-23.

Vi tar en timeout för att styra upp ett bra anfall. Det går enligt planen! När klockan är 59:40 avgör Mathilda Hedenberg med ett härligt avslut som avgör matchen.

Ceres hinner få ett sista anfall, som avslutas med ett frikast, som går precis över ribban. Vi tar hem 2 poäng, vinner med 24-23, en skön seger.

Vi måste fortfarande bli bättre på att sätta våra lägen, och minska våra tekniska fel. Men två poäng är alltid två poäng! Just nu ligger vi femma i tabellen, som är väldigt ojämn i antal spelade matcher.

Nästa match är söndag 13 novemebr borta mot Gurraberg HK.

Text: Nina Anbratt
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *